Energy-app
Min enhet är offline, vad ska jag göra?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så här återansluter du en enhet som är offline

Gå till Inställningar > Mätare > ''Din mätare'' > Alternativ ••• > Konfigurera om Wifi

Så här kontrollerar du enhetens status

Gå till Inställningar > Mätare och granska statusen för varje mätare

Om det inte finns några data på skärmen "nu". Det betyder att en eller flera enheter för närvarande inte är anslutna till ditt wifi.

Så här kontrollerar du enhetens status direkt på enheten

Wifi P1-mätare: Grönt = OK, blinkar rött: Offline

Wifi Energy-uttag: Grönt = OK, blinkar rött = Offline

Wifi kWh-mätare: Signalstreck på displayen = OK, inga signalstreck = Offline

Du kan söka i appen efter den senast kända procentandelen för Wifi-signalstyrka under Inställningar > Mätare > "Din mätare offline" > Wifi > ''namn'' %. Om signalstyrkan är lägre än 50 % kan du uppleva tillfälliga offline-tillstånd. Om signalstyrkan är lägre än 20 % kommer enheten ofta att vara offline.

Orsaker till att en enhet är offline och hur du löser det

Låg signalstyrka: Om signalstyrkan är låg kan du försöka flytta din wifi-router för att få bättre täckning. Du kan rotera din wifi-router eller placera den någon annanstans.

Signalstyrkan är 100 %: om din wifi-enhet befinner sig inom 0,5 meter från ditt wifi kan det hända att signalen upplever för många störningar för att en wifi-enhet ska kunna ta emot/sända data korrekt. Försök att flytta wifi-modulen någon annanstans, så att den är minst 0,5 meter från enheten.

Genexis platinum-router: Tyvärr kopplar dessa routrar ofta bort Energy-enheter från internet. Genexis har för närvarande ingen lösning på problemet. Det kan lösas genom att lägga till ytterligare en wifi-modul som inte kommer från Genexis.