Installation
Jag har problem med att ansluta enheten till appen, vad ska jag göra?
Jag har problem med att ansluta enheten till appen, vad ska jag göra?

Tips på hur du löser problem i samband med anslutningen av dina enheter till ett wifi-nätverk

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ibland kan det hända att wifi-anslutningen upplever störningar. Läs våra tips nedan om hur du löser detta.

Använd rätt lösenord

När du parar en enhet kan du bli ombedd att ange ett lösenord. Detta lösenord är "KonfigureraLösen". När du har valt ditt wifi-nätverk från wifi-listan uppmanas du att ange ditt eget wifi-lösenord.

Starta om enheten

Försäkra dig om att du använder den senaste versionen av Energy-appen, starta om telefonen eller surfplattan och försök igen.

Installera om appen

Ibland kan ominstallation av vår Energy-app bidra till att lösa problem i samband med anslutning av enheter. Se till att acceptera alla begärda behörigheter i appen, så att appen kan ansluta till de Energy-enheter du försöker para.

Meddelandet "Ingen internetanslutning tillgänglig" under enhetskonfiguration

Det kan hända att du får meddelandet ''Ingen internetanslutning tillgänglig'’ . Du kan ignorera detta, eftersom du precis har anslutit din telefon till enhetens wifi-nätverk, vilket under konfigurationen inte har något internet.

Inaktivera ditt mobila nätverk (4G/5G)

När vissa telefoner är anslutna till ett wifi-nätverk utan internet skickas alla förfrågningar till ditt mobila nätverk, vilket gör att Energy-mätarna inte kan ta emot dina wifi-inloggningsuppgifter.

• iOS: Inställningar > Mobiltelefoni > Inaktivera

• Android: Inställningar > Trådlöst & nätverk > Dataförbrukning > Mobildata Av

Aktivera platstjänster

Platstjänster krävs för att du ska kunna kontrollera att anslutningen till enheten är korrekt, t.ex. genom att granska wifi-namn och -styrka.

• iOS: Inställningar > Integritet > Platstjänster > Energy > Användning av appen

• Android: Tryck och håll ikonen för Energy-appen intryckt > Behörigheter > ••• > alla behörigheter > lokalisering På

Funkar det fortfarande inte? Prova följande alternativ:

Inaktivera 5GHz på din router

Energy-enheter fungerar på 2,4 GHz wifi-band, men vissa routrar har även en 5 GHz wifi-anslutning som kan störa konfigurationen. Logga in på routerns inställningar och inaktivera tillfälligt 5GHz-wifi:t.

Inaktivera VPN

Om du använder en VPN-tjänst för din internetanslutning i syfte att omdirigera din webbaktivitet bör du tillfälligt inaktivera den.

Inaktivera wifi-system med flera åtkomstpunkter eller Mesh-baserade wifi-system

I vissa Mesh-baserade wifi-system kan routern ha problem med att dirigera den säkra inställningen genom rätt wifi-åtkomstpunkter. Inaktivera tillfälligt andra åtkomstpunkter under installationen.