P1 meter
Så här installerar du Wifi P1-mätaren

En steg för steg-guide för installation av Wifi P1-mätaren

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Installera P1-mätaren på din smartmätare

1. Placera P1-mätaren i P1-porten på din smartmätare

2. Pulserande vitt sken (fabriksläge)

Om P1-mätaren drivs av smartmätaren kommer den att börja blinka vitt.
Nederländerna: om du har en äldre version av smartmätaren kan du behöva ansluta P1-mätaren med en nätadapter (exkl.) för att P1-mätaren ska kunna slås på.

3. Aktivera parningsläget

Håll knappen på P1-mätaren intryckt tills P1-mätaren börjar blinka blått. Parningsläget har nu aktiverats.

Ladda ner Energy-appen

Sök efter "HomeWizard Energy" i App- eller Playstore, eller klicka på länkarna nedan för att ladda ner rätt app för din enhet.

HomeWizard Energy

Google Playstore | Apple App Store

Klicka för att ladda ner

Följ stegen i appen eller läs nedan.

Skapa ett HomeWizard online-konto

1. Starta HomeWizard Energy-appen och tryck på Nästa för att starta installationen.

2. Ange din e-postadress och tryck på Nästa

3. Tryck på Skapa konto eller ange HomeWizard-kontots lösenord

4. Ange ett namn för din "Bostad"

5. Ange platsen för din "Bostad". Du kommer att få en begäran om tillstånd att använda din plats. Dessa uppgifter sparas endast en gång för att godkänna installationen samt för wifi-konfigurationen av P1-mätaren (avläsning av wifi-data kräver platsåtkomst).

6. App-installationen är nu slutförd

Lägg till P1-mätaren

Tryck på Lägg till enhet > P1-mätare > Starta konfiguration

Kontrollera att P1-mätaren fortfarande blinkar blått (parningsläge)

iOS 13+ /Android 10+: Du kommer automatiskt att ombes att ansluta till nätverket "P1mätareKonfiguration". Bekräfta och fortsätt till Välj Wifi nedan.

Android 9 eller tidigare:
1. Gå till Wifi-inställningarna på telefonen och anslut till Wifi-nätverket: P1meterSetup
2. Ange lösenord: SetupPass
3. Gå tillbaka till Energy-appen när du har lyckats ansluta till nätverket. Det kan hända att det står ''Ingen internetanslutning tillgänglig''. Du kan ignorera detta eftersom du nu har anslutit din telefon till P1-mätarens Wifi-nätverk, vilket för närvarande inte har något internet.

Välj wifi

Välj ditt wifi-nätverk i listan och ange ditt ditt wifi-lösenord. Tryck på Fortsätt. P1-mätaren ansluter nu till ditt wifi-nätverk.

När anslutningen etablerats blir P1-mätarens statuslampa grön och du omdirigeras till appens startskärm.