Alla samlingarFelsökningInstallation
Min P1 Meter startar inte, vad kan jag göra?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I gamla smarta mätare (SMR 2 och 4) är P1 Meter (nästan) inte strömförsörjd. Om så är fallet kommer statusringen på P1 Meter att vara släckt eller blinka orange i undantagsfall. I båda fallen behöver P1 Meter en USB-C-adapter som förser den med ström för att fungera. Du ansluter USB-C-adaptern på undersidan av din P1 Meter (USB-C).

Bor du i Belgien och P1 Meter fungerar inte med din smarta mätare? Då har Fluvius förmodligen inte öppnat P1-porten ännu. Du kan ordna det på Fluvius portal. Även om du precis har bytt energileverantör kan porten vara stängd. I så fall ska du också kontrollera om P1-porten fortfarande är öppen på ovanstående portal.

För nya mätare fungerar P1 Meter utan extra strömförsörjning. Har du rätt smart mätare och P1 Meter är fortfarande inte påslagen? Kontakta oss.

Statusindikationer för P1 Meter

Röd

Inga P1-data är tillgängliga. Kontrollera P1-portens anslutning. Bor du i Belgien? Kontrollera att porten är öppen via Fluvius.

Blinkar rött

Ingen wifi-/internetanslutning; kontrollera wifi-inställningar och anslutning.

Blinkar orange eller släckt

Porten är stängd, det finns inte tillräckligt med ström eller ingen ström alls. Anslut en USB-C-adapter i båda fallen.

Blinkar grönt

Mätaren håller på att ansluta; vänta tills anslutningen har upprättats.

Blinkar blått

Parkopplingsläget är aktivt; följ stegen i appen för att parkoppla P1 Meter.

Grönt

P1 Meter är ansluten och allt är som det ska.