Alle collectiesInstallatie en compatibiliteitP1 Meter
Werkt de P1 Meter met mijn slimme meter?

Een overzicht met slimme meters, versies en de locatie van je P1-poort. Ontdek of jouw P1 Meter stroom via een adapterset nodig heeft.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De P1 Meter werkt met alle slimme meters in Nederland 🇳🇱 en België 🇧🇪. Elke slimme meter heeft een 'SMR' versienummer die aangeeft welke functies worden ondersteund. Hieronder vind je de meest voorkomende slimme meters.

• In de afbeeldingen hieronder geven de oranje en groene iconen aan waar je de P1-poort vindt op elke meter. In de meeste gevallen zit de P1-poort achter een klep of een rubber dop.

• Alle digitale meters in België (Fluvius) zijn SMR 5 en hebben sowieso geen stroomvoeding nodig (via een USB-C adapterset). Standaard is de P1-poort op Fluvius-meters gesloten. Log in met jouw Fluvius-account op het Fluvius-portaal om je P1-gebruikerspoort in te schakelen.

Stopcontact nodig in je meterkast (SMR-versie 2 en 4)

De volgende slimme meters hebben SMR-versie 2 of 4. Om je P1 Meter te laten werken is een een USB-C adapter set (niet inbegrepen) nodig. De data-interval op deze meters is elke 10 seconden stroom en eens per uur gas. Heb je nog een USB-C kabel liggen, bijvoorbeeld van een (oude) telefoon), dan kun je die gebruiken.

Geen adapterset nodig (SMR-versie 5)

De volgende slimme meters hebben SMR-versie 5 en kunnen de P1 meter direct van stroom voorzien. Je hebt geen USB-C adapterset nodig. De data-interval op deze meters is elke 1 seconde stroom en elke 5 minuten gas.

Kan je jouw meter niet vinden?

Geen zorgen, bij de meeste meters wordt de SMR-versie aangeduid op de voorkant van de meter. Nog steeds niet zeker of jouw slimme meter werkt? Neem contact met ons op met een afbeelding van je slimme meter zodat we je kunnen helpen. Je kunt eenvoudig contact opnemen via de chat door rechtsonder in het scherm op het chaticoon te klikken.