P1 meter
Werkt de P1 meter met mijn slimme meter?

Vindt jouw slimme meter compatibiliteit, versie, P1 poort locatie en of je een stroom adapter set nodig hebt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De HomeWizard Wi-Fi P1 meter werkt met alle slimme meters. Elke slimme meter heeft een 'SMR' versie nummer die aangeeft welke functies worden ondersteund. Hieronder vindt je de meest voorkomende slimme meters.

• De paarse stippen tonen waar je de P1 poort kan vinden op elke meter, in de meeste gevallen zit de P1 poort achter een klep of een rubber dop.

• Alle digitale meters in België (Fluvius) zijn SMR 5 en hebben geen adapterset nodig. Standaard is de P1-poort op Fluvius-meters gesloten, log in met uw Fluvius-account op het Fluvius-portaal om uw P1-gebruikerspoort in te schakelen.

Adapterset nodig (SMR 2 en 4)

De volgende slimme meters zijn SMR 2 of 4 en hebben een stroom adapter set (excl) nodig om de Wi-Fi P1 meter van stroom te voorzien. De data-interval op deze meters is elke 10 seconden stroom en elk uur gas.

Geen Adapter set nodig (SMR 5)

De volgende slimme meters zijn SMR versie 5 en kunnen de Wi-Fi P1 meter direct van stroom voorzien zonder adapterset. De data-interval op deze meters is elke seconde stroom en elke 5 minuten gas.

Kan je jouw meter niet vinden?

Geen zorgen, bij de meeste meters wordt de SMR versie aangeduid op de voorkant van de meter. Nog steeds niet zeker of jouw slimme meter werkt? Neem contact met ons op met een afbeelding van je slimme meter zodat we je kunnen helpen.