Alle collectiesProblemen oplossenInstallatie
Mijn P1 Meter gaat niet aan, wat kan ik doen?
Deze week bijgewerkt

Bij oude slimme meters (SMR 2 en 4) wordt de P1 Meter (bijna) niet van stroom voorzien. Als dit het geval is, zal de statusring van de P1 Meter uit blijven of in uitzonderlijke gevallen oranje gaan knipperen. Om te werken heeft de P1 Meter in beide gevallen een USB-C adapter set nodig om de P1 Meter van voldoende stroom te voorzien. Je steekt de USB-C adapter set in de onderkant van de P1 Meter (USB-C).

Woon je in België en werkt de P1 Meter niet met je slimme meter? Dan is bij Fluvius waarschijnlijk de P1-poort nog niet geopend. Dat regel je op het portaal van Fluvius. Ook als je net van energieleverancier bent veranderd, kan het voorkomen dat de poort gesloten is. Kijk in dat geval ook op bovengenoemde portal of de P1-poort nog openstaat.

Bij nieuwe meters werkt de P1 Meter zónder extra voeding. Heb je een juiste slimme meter en gaat de P1 Meter toch niet aan? Neem dan contact met ons op.

Statusindicaties van de P1 Meter

Rood

Er is geen P1 data beschikbaar. Controleer de aansluiting van de P1 poort. Woon je in België? Zorg ervoor dat de poort geopend is via Fluvius.

Knipperend rood

Geen wifi/internetverbinding, controleer de wifi-instellingen en verbinding.

Knipperend oranje of uit

De poort is dicht, er is niet voldoende stroom of helemaal geen stroom. Sluit in beide gevallen een USB-C adapter aan.

Knipperend groen

De meter is aan het verbinden, wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

Knipperend blauw

De koppelmodus is actief, volg de stappen in de app voor het koppelen van de P1 Meter.

Groen

De P1 Meter is verbonden en alles is in orde.