Är min smartmätare kompatibel?

Lär dig mer om din smartmätares kompabilitet och version, var P1-porten är placerad samt om den kräver en strömadapter.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

HomeWizard Wi-Fi P1-mätaren stöder de flesta moderna mätare i Europa.

Bockens placering på mätarbilderna visar var P1-porten är plac erad på varje mätare. I de flesta fall sitter porten bakom en spärr eller ett lock.

Alla moderna mätare i Sverige har en P1- eller HAN-port och är kompatibla med P1-mätaren. I vissa fall kan HAN-porten inaktiveras och du måste kontakta din nätoperatör för att aktivera HAN-porten på din smarta mätare.

Kompatibel

Delvis kompatibel

Nedanstående svenska mätare finns i RJ12-P1 och RJ45-HAN portar. Alla P1 Meter-beställningar som görs på www.homewizard.se från den 9 januari 2024 kommer att innehålla en gratis HAN-konverterare för kompatibilitet med båda typerna av portar. Mätare med RJ45-HAN-port och mätare av märket Kamstrup i Sverige kräver USB-C-adaptersats (ingår ej).

Hittar du inte din mätare? Få en P1-mätare gratis!

Finns din mätare inte med på listan för ditt land? Och har den en P1/HAN-port? Eller finns ditt land inte med på listan? Då kan du kvalificera dig för full cashback som P1 Meter-testare!

Steg 1. För att vara berättigad ska du tillhandahålla följande information innan du köper via vår supportchatt.

Innan du beställer chattinfo:

En högkvalitativ bild av din smarta mätare:

En högkvalitativ bild av P1-porten:

Land för installation:

Namn på din nätoperatör:

Steg 2. Vi meddelar dig om din mätare är berättigad till cashback. Om du är berättigad kan du beställa din P1-mätare och utföra installationen efter att du har fått ditt paket.

Steg 3. Fyll i informationen nedan och skicka den till oss via chatten. Vi kommer att skicka dig en cashback för kostnaderna för P1-mätaren inklusive frakt. Du kan behålla P1-mätaren.

Efter installation chatt info:

1. Beställningsnummer (finns i orderbekräftelsen):

2. E-postadress för HomeWizard-konto:

3. Fungerar P1-mätaren? ja/nej (utveckla vad som inte fungerar)

4. Behöver P1-mätaren extern USB-ström? ja/nej

5. Var P1-porten aktiverad som standard eller krävde du aktivering från nätoperatören? ja/nej

6. Krävde du en krypteringsnyckel från din nätoperatör? ja/nej

7. Vilket märke och modell har din smarta mätare?

8. Om du har solceller, hur kompenseras överskott av solceller av din nätoperatör? (fast avgift per kWh/dynamisk avgift - beskriv närmare)

9. Har du en tariff för högtrafik och lågtrafik? (beskriv tiderna närmare):

10. Bifoga en högkvalitativ bild av din smarta mätare med P1 Meter insatt med 📎-knappen

Krav för kvalificering:

• Mätaren måste ha en P1-port (RJ12) eller HAN-port (RJ45).