Energy+
Vilka ytterligare funktioner ingår i Energy+?

Få extra funktioner i Energy-appen med Energy+

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Energy+ mätning av standby-användning

Energy+ analyserar den totala standby-förbrukningen i ditt hem. En genomsnittlig standby-användning beräknas varje dag. I diagrammet för dag, vecka, månad och år ser du mängden standby-användning i kWh och euro. Diagrammet visar också den totala energianvändningen så att du enkelt kan jämföra standbyanvändningen med din totala användning. Mätningen av standby-förbrukningen startar från den första dagen i din Energy+-prenumeration. Grafen läggs automatiskt till på din startskärm när du har aktiverat Energy+.

Fungerar med: P1-mätare

Integration av Energy+ solcellsväxelriktare

Anslut din SolarEdge, GoodWe, Growatt, Enphase, SMA, Huawei, Solax växelriktare direkt till HomeWizard Energy-appen. Du får ytterligare en solproduktionsgraf som visar den producerade solenergin och en solförbrukningsgraf som visar hur mycket energi du har producerat som har förbrukats direkt.

Energy+ Flera års lagring

Med den kostnadsfria Energy-appen kan du lagra 12 månaders data. Så snart din 13:e månad börjar raderas data från din första månad. På så sätt kommer du alltid att ha kvar dina senaste 12 månaders historik. Med Energy+ sparas dina data så länge som din Energy+-prenumeration är aktiv. Det gör det enkelt att jämföra olika års energianvändning. När du avslutar din Energy+-prenumeration tas data som är äldre än 12 månader automatiskt bort.

Fungerar med: Alla energimätare

Energy+ aviseringar om avvikelser

Energy+ analyserar din nuvarande energianvändning baserat på din historik och regelbundna mönster. När din nuvarande användning skiljer sig markant från vad vi förväntar oss får du ett meddelande. Det finns olika aviseringar beroende på vad vi upptäcker. Meddelanden kan aktiveras i menyn Inställningar under Meddelanden.

Fungerar med: P1-mätare

Energy+ CSV-export

Med Energy+ kan du exportera historiken för dina mätaravläsningar. Du kan exportera var 15:e minut per dag för varje energimätare (import, export, hög och låg tariff). Du kan välja tidsintervall i dagar och en upplösning på 15 minuter eller 24 timmar när du exporterar. Du hittar exportalternativet under Inställningar > Grafer > "Din graf" > Exportera grafdata.

Fungerar med: P1-mätare & kWh-mätare

Stöd för Energy+ 3-fas

Med Energy+ lagras data för de enskilda faserna i din smarta mätare (SMR4+) eller 3-fas kWh Meter . På så sätt kan du se exakt hur mycket el som används per fas i graferna "nu" och "dag". Insamlingen av 3-fasdata startar när du registrerar dig för Energy+. Du kan aktivera 3-fasgrafen under Inställningar > Grafer > "Din graf" > Visa faser i linjegrafer. Om det här alternativet inte visas stöds det inte för din mätare.

Fungerar med: P1-mätare (på en 3-fas SMR4+ smartmätare) och 3-fas kWh-mätare

Automatisera uttag vid överskott av solenergi eller andra mätningar

Med Energy+ kan du automatisera dina energiuttag så att de slås på och av baserat på överskott av solenergi eller mätdata från en annan källa i appen. Gå till Inställningar > Energisparare

Fungerar med: Energiuttag

Skapa egna meddelanden

Med Energy+ är det möjligt att skapa anpassade aviseringar som varnar eller informerar dig när något händer. Ge meddelandet ett namn och ställ in när du vill ta emot meddelandet:

• när Watt per minut överstiger eller understiger ett visst värde.

• när liter per minut överstiger eller understiger ett visst värde.

Du kan skapa flera aviseringar för P1 Meter, Energy Socket, kWh Meter och Watermeter. Du kan också använda "Minsta avbrottstid" för att tillfälligt inaktivera aviseringen efter att den har utlösts. Läs mer om denna funktion i artikeln: Hur skapar jag anpassade aviseringar?