Grafer
Vilka grafer tillhandahåller Energy?

Hantera och förstå grafer

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Energi-appen är utformad för att visa din energianvändning så exakt som möjligt. Detta görs med hjälp av grafer. För varje mätare du installerar får du en eller flera detaljerade grafer i energiappen.

Typer av grafer

• "Nu" visar din energianvändning i realtid.

• "Dag" visar en dags data med en upplösning på 5 minuter.

• "Vecka" visar en veckas data med en dags upplösning.

• "Månad" visar alla veckor inom den valda månaden.

• "År" visar ett helt år med en månadsupplösning.

Du kan använda navigatorerna och >|-pilarna i navigatorn för att flytta framåt och bakåt per tidsperiod. Till exempel till förra veckan eller förra månaden.

Grafer har olika färger beroende på vilken typ av data de visar. De vanligaste graferna har följande färger.

• "Lila" visar din energianvändning.

• "Grön" visar din effekt levererad till nätet (P1-mätare) eller effektproduktion (kWh-mätare)

• "Röd" visar din gasanvändning.

Detaljer om grafen

Om du klickar på en graf får du mer detaljerad information. Skärmen vänds för att visa hela skärmen. Du kan trycka på grafen för att få upp en svävande funktion som visar den exakta förbrukningen för den valda tiden.

Om du vrider tillbaka telefonen till ursprungsläget visas inte diagrammet i helskärmsläge.

Omordning av grafer

Om du använder flera mätare får du flera grafer på startskärmen. Du kan ordna om dessa grafer under Inställningar > Grafer > Redigera.

Ändra storlek på diagram

Det finns 4 olika storlekar för grafer: mini, small, medium och large. Du kan ändra storleken på din graf under Inställningar > Grafer > "Din graf" > Storlek.

Grafnamn, ikoner och profiler

Du kan ändra grafens namn under Inställningar > Grafer > "Din graf"> Namn. På samma skärm kan du också välja en profil och en ikon för din graf. Profilerna avgör vilka typer av grafer som kan genereras.

Aktivera och inaktivera grafer

Vill du rensa upp på startskärmen eftersom du har många grafer? Eller ha en gasgraf men ingen gasanslutning? Du kan enkelt visa och dölja grafer på startskärmen.

Gå till Inställningar > Grafer > "Din graf" > Aktivera på/av

Särskilda grafer

Energy kan generera ytterligare grafer åt dig om du har följande profiler.

Graf för strömförbrukning

Om du har en nätanslutningsgraf (P1-mätare) och en solgraf (kWh-mätare) kommer appen att generera en extra graf som kallas energianvändningsgraf. Denna graf visar den totala effekt som används av alla enheter i ditt hem, även när du matar tillbaka ström till elnätet.

Standby-graf (Energi+)

Standby-grafen använder smarta inlärningsalgoritmer för att fastställa din standby-användning. Detta innebär den totala energiförbrukningen för enheter som alltid är påslagna.

Förbrukning av solenergi

Visar hur mycket solenergi som direkt förbrukas i ditt hem (blått). Visar även din elförbrukning från elnätet (lila) och överskott från solenergi (grön). Solelförbrukningen beräknas med hjälp av data från din nätanslutning (p1-mätare) och dina solpaneler med en inverteranslutning eller kwh-mätare i solpanelgruppen.