Energy-enheter
Min P1-mätares statusring är röd, vad betyder det?

Läs mer om LED-ringen på din P1-mätare

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När P1-mätarens statusring är röd betyder det att den för närvarande inte fungerar.

Blinkande röd statusring

Om P1 inte kan ansluta till ditt wifi kan du söka i appen efter den senast kända procentandelen för signalstyrka under Inställningar > Mätare > P1-mätare > Wifi > ''namn'' %. Om signalstyrkan är lägre än 50 % kan du uppleva tillfälliga offline-tillstånd. Om signalstyrkan är lägre än 20 % kommer din enhet ofta att vara offline.

Om du upplever störningar i signalen kan du försöka flytta din wifi-router för att få bättre täckning. Du kan rotera din wifi-router eller placera den någon annanstans.

Röd statusring

P1-mätaren tar inte emot data från din smartmätare. Om du har en belgisk mätare från Fluvius kan det betyda att din P1-användarport är inaktiverad. Klicka här och logga in med ditt Fluvius-konto för att aktivera P1-användarporten.