Installatie
Ik heb problemen met het verbinden van mijn apparaat met de app, wat kan ik doen?
Ik heb problemen met het verbinden van mijn apparaat met de app, wat kan ik doen?

Hier zijn enkele tips voor het oplossen van problemen met het verbinden met Wi-Fi tijdens de installatie.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms kan het voorkomen dat het installatieproces verstoord wordt. Volg de volgende tips om dit op te lossen.

Gebruik de juiste wachtwoorden

Bij het koppelen met een apparaat kan gevraagd worden om een wachtwoord in te voeren, dit wachtwoord is 'SetupPass'. Nadat u uw eigen Wi-Fi-netwerk hebt geselecteerd uit de Wi-Fi-lijst, wordt u gevraagd om uw eigen Wi-Fi-wachtwoord in te voeren.

Herstart je telefoon

Controleer of je de meest recente versie gebruikt van de Energy app, herstart je telefoon of tablet en probeer het opnieuw.

Installeer de app opnieuw

Mocht het koppelen van Energy apparaten niet werken in de app kan het helpen om onze Energy app opnieuw te installeren. Mocht de app vragen naar specifieke toestemmingen bij het installeren, is het belangrijk dat je deze allemaal toestaat, op die manier kan de app verbinden met je Energy apparaten.

Bericht 'Geen internetverbinding beschikbaar' tijdens installatie

Het kan zijn dat je ''Geen internet verbinding beschikbaar'' ziet. Dit bericht kun je negeren, omdat je nu je telefoon hebt verbonden met het Wi-Fi netwerk van het apparaat, welke nu nog geen internet heeft.

Schakel uw mobiele internetverbinding (4G/5G) uit

Op sommige telefoons, wanneer verbonden met een Wi-Fi-netwerk zonder internet, worden standaard alle verzoeken naar uw mobiele netwerk verzonden, waardoor de Energy meters uw Wi-Fi-inloggegevens niet ontvangen.

• iOS: Instellingen > Mobiel netwerk > Uitschakelen

• Android: Instellingen > Draadloos & netwerken > Gegevensgebruik > Mobiele data Uit

Locatievoorzieningen inschakelen

Locatieservices zijn vereist om een ​​juiste verbinding met het apparaat te bevestigen, zoals het lezen van de Wi-Fi-naam en -sterkte.

• iOS: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Energy app > Bij gebruik van de app

• Android: Tik op het app icoon van de Energie-app > Bevoegdheden > ••• > alle bevoegdheden > locatie aan

Geen verbetering? Probeer de volgende opties:

Schakel 5GHz uit op uw router

Energy-apparaten werken op de 2,4GHz Wi-Fi-band, sommige routers hebben ook een 5GHz Wi-Fi-verbinding die de installatie zou kunnen verstoren. Log in op je routerinstellingen en schakel 5GHz Wi-Fi tijdelijk uit.

Schakel VPN uit

Als je een VPN op je internetverbinding gebruikt om je internet verbinding te beveiligen, schakel deze dan tijdelijk uit.

Schakel Wi-Fi-systemen met meerdere Wi-Fi punten of Mesh uit

Op sommige op Mesh gebaseerde Wi-Fi-systemen kan de router problemen hebben om de beveiligde installatie via de juiste Wi-Fi-toegangspunten te navigeren. Schakel tijdelijk andere Wi-Fi punten uit tijdens de installatie.