Mikä Stand-By (Valmiustila) -kaavio on?
Päivitetty yli viikko sitten

Stand-By (Valmiustila) -kaavio tunnistaa aina päällä olevien laitteiden kokonaiskulutuksen älykkäitä oppivia algoritmeja käyttäen. Stand-By (Valmiustila) -kaavio voi näyttää sinulle, jos valmiustilassa oleviin laitteisiin liittyvä kulutuksesi kasvaa tai pienenee ajan kuluessa. Se voi lisäksi kertoa sinulle vahingossa päälle jääneistä laitteista, jos ne aiheuttavat äkillisen kulutuspiikin. Kaavio näyttää kokonaiskulutuksesi taustalla, ja havaittu valmiustilakulutuksesi näytetään peitekuvana ajanjakson mukaan.

Stand-By (Valmiustila) -kaavio lasketaan kerran päivässä klo 0.00–6.00 välisen ajan tietoihin perustuen. Kaavio arvioi aina päällä olevien laitteiden kokonaiskulutuksen algoritmeihin perustuen ja näyttää laitteiden sähkönkulutuksen päiväsaikaan ekstrapoloimalla nämä tiedot.

Stand-By (Valmiustila) -kaavio on automaattisesti käytössä, jos olet rekisteröitynyt Energy+-tilaajaksi kohdassa Settings (Asetukset) > Energy+.

Mikä katsotaan korkeaksi valmiustilakulutukseksi?

Alla on joitakin esimerkkejä keskimääräisestä valmiustilakulutuksesta talouden tyypin mukaan.

1 hengen asunto:

2 hengen asunto: ±50 W jatkuvasti, 1,2 kWh päivässä.

4 hengen talo: ±100 W jatkuvasti, 2,5 kWh päivässä.

Miten on mahdollista, että valmiustilakulutukseni on korkeampi kuin kokonaiskulutukseni?

Tämä on mahdollista, jos sinulla on päiväsaikaan aurinkosähkön ylijäämää, koska laitteidesi virransyöttöön käytetään silloin aurinkopaneeleja eikä verkkovirtaa. Valmiustilakulutus säilyy ennallaan, mutta tarvittavaa sähköä ei oteta verkosta. Toinen mahdollinen syy on, että laitteesi olivat päällä yöllä klo 0.00–6.00 ja pois päältä päiväsaikaan.