Mitä kaavioita Energy voi näyttää?

Kaavioiden hallitseminen ja ymmärtäminen

Päivitetty yli viikko sitten

Energy-sovellus on suunniteltu näyttämään energiankulutuksesi mahdollisimman tarkasti. Tämä tapahtuu silmää miellyttäviä kaavioita käyttäen. Jokainen asentamasi mittari lisää Energy-sovellukseen yhden tai useamman yksityiskohtaisen kaavion. Löydät alta luettelon kaikista mahdollisista kaavioista.

Kaaviotyypit

• "Now (Nyt)" näyttää reaaliaikaisen energiankulutuksesi.

• "Day (Päivä)" näyttää yhden päivän tiedot 5 minuutin tarkkuudella. Tämä tarkoittaa, että jokainen kaavion piste vastaa 5 minuutin keskimääräistä sähkönkulutusta (watteina).

• "Week (Viikko)" näyttää kaikki valitun viikon päivät.

• "Month (Kuukausi)" näyttää kaikki valitun kuukauden viikot.

• "Year (Vuosi)" näyttää kaikki valitun vuoden kuukaudet.

Voit siirtyä ajassa eteen- tai taaksepäin käyttämällä navigointipainikkeita ja navigaattorin >| -nuolia. Voit siirtyä esimerkiksi edelliseen viikkoon tai kuukauteen.

Kaavioiden väri riippuu näytettyjen tietojen tyypistä. Useimmissa yleisissä kaavioissa käytetään alla kuvattuja värejä.

• Violetti näyttää sähkönkulutuksesi.

• Vihreä näyttää verkkoon syöttämäsi sähkön (P1-mittari) tai sähköntuotantosi (kWh-mittari).

• Punainen näyttää kaasunkulutuksesi.

Kaavioiden tarkemmat tiedot

Voit näyttää kaavion tarkemmat tiedot napsauttamalla sitä. Näyttö siirtyy käyttämään koko näytön tilaa. Kaavion napauttaminen avaa osoitustoiminnon, joka näyttää valitun ajan tarkan kulutuksen.

Näyttö poistuu koko näytön tilasta, kun puhelin käännetään takaisin alkuperäiseen asentoon.

Kaavioiden järjestäminen uudelleen

Jos käytät useita mittareita, aloitusnäytössäsi näkyy useita kaavioita. Voit järjestää nämä kaaviot uudelleen kohdan Settings (Asetukset) > Graphs (Kaaviot) > Edit (Muokkaa) kautta.

Kaavion koon muuttaminen

Kaavioille on valittavissa 4 eri kokoa: Mini, Small (Pieni), Medium (Keskikokoinen) ja Large (Suuri). Voit muuttaa kaaviosi kokoa kohdan Settings (Asetukset) > Graphs (Kaaviot) > "Kaaviosi" > Size (Koko) kautta.

Kaavioiden nimet, kuvakkeet ja profiilit

Voit muuttaa kaavion nimeä kohdan Settings (Asetukset) > Graphs (Kaaviot) > "Kaaviosi" > Name (Nimi) kautta. Voit valita myös kaaviosi profiilin ja kuvakkeen saman näytön kautta. Profiilit määrittävät luotavissa olevat kaaviotyypit.

Kaavioiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Haluatko siistiä aloitusnäyttösi, koska sinulla on liikaa kaavioita? Vai onko sinulla Gas (Kaasu) -kaavio, vaikka sinulla ei ole yhdistettyä kaasumittaria? Voit näyttää ja piilottaa aloitusnäytön kaaviot helposti.

Siirry kohtaan Settings (Asetukset) > Graphs (Kaaviot) > "Kaaviosi" > Enable on/off (Ota käyttöön/poista käytöstä)

Erikoiskaaviot

Energy voi luoda lisäkaavioita, jos sinulla on alla kuvatut profiilit.

Power Usage (Sähkönkulutus) -kaavio

Jos sinulla on Main Connection (Sähköliittymä) -kaavio (P1-mittari) ja Solar (Aurinkosähkö) -kaavio (kWh-mittari), sovellus luo Power Usage (Sähkönkulutus) -nimisen lisäkaavion. Tämä kaavio näyttää huoneistosi kaikkien laitteiden kokonaissähkönkulutuksen myös silloin, kun syötät sähköä verkkoon.

Standby (Valmiustila) -kaavio (Energy+)

Standby (Valmiustila) -kaavio määrittää valmiustilakulutuksesi älykkäitä oppivia algoritmeja käyttäen. Kaavio laskee kaikkien aina päällä olevien laitteidesi kokonaiskulutuksen.

Solar consumption (Aurinkosähkön kulutus) -kaavio

Näyttää, kuinka paljon aurinkosähköä kulutat suoraan huoneistossasi (sininen). Kaavio näyttää lisäksi verkkosähkön kulutuksesi (violetti) ja aurinkosähkön ylijäämäsi (vihreä). Aurinkosähkön kulutus lasketaan sähköliittymäsi (P1-mittari) ja yhdistetyn aurinkoinvertterin tai aurinkopaneeliryhmän kWh-mittarin tietoja käyttäen.