Alla samlingarFelsökningEnergy-app
Diagrammet över solenergiförbrukning visar felaktiga värden, vad kan jag göra?
Diagrammet över solenergiförbrukning visar felaktiga värden, vad kan jag göra?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns flera möjliga orsaker till felaktiga värden i diagrammet över solenergiförbrukning. Alla lösningar listas nedan.

Diagrammet över solenergiförbrukning visar att min förbrukning är 0,0 kWh

Den aktuella vyn för dag/vecka/månad/år kan visa 0,0 kWh solenergiförbrukning. I de flesta fall beror detta på att växelriktaren skickar data med viss fördröjning jämfört med data från P1 Meter.

Lösning: Det finns ingen lösning för detta från vår sida. Du kan dock kontakta tillverkaren av växelriktaren och be dem korrigera detta.

Det är också möjligt att diagrammet för solenergiförbrukning visar 0 för den period du tittar på (vecka/månad/år) eftersom växelriktaren inte var ansluten till Energy-appen under hela perioden.

Lösning: Titta på perioder där du har kompletta data för den perioden från dina solpaneler.

Den dag du ansluter din växelriktare är data för hela den dagen inte tillgängliga. I de flesta fall börjar dessa data registreras korrekt först från och med följande dag.

Lösning: Vänta 24 timmar efter att du har anslutit din växelriktare. Efter detta kommer diagrammen att visa korrekta data.

Diagrammen över min solenergi- och strömförbrukning visar för höga värden

Diagrammet över solenergiförbrukning sammanställs från data från din P1 Meter och data från dina solpaneler. Dina solpaneler kan avläsas på två sätt: genom att ansluta dem direkt till din växelriktare eller genom att installera en kWh-mätare. Du måste välja endast ett av dessa alternativ, annars kommer produktionen från solpanelerna att räknas två gånger.

Lösning: Anslut en kWh-mätare eller din växelriktare, men aldrig båda i samma installation. Se också till att alla dina solpaneler mäts.

Diagrammet över växelriktaren visar inga data eller felaktiga data

Har du flera växelriktare och visar förbrukningsdiagrammet felaktiga data? Det kan betyda att växelriktarna inte är korrekt konfigurerade i växelriktarappen. Växelriktarna ska alltid installeras i samma installation/plats/anläggning så att de betraktas som ett hus/anläggning (namnet beror på växelriktarens märke).

Lösning: Öppna växelriktarappen och kontrollera om flera anläggningar har skapats. Om så är fallet installerar du växelriktarna i en installation och tar bort de tomma installationerna.

Hur du gör detta beror på appen för din växelriktare. Kontakta support för din växelriktarapp för detta.

SolarEdge-diagrammet visar för höga värden

Tyvärr händer det ibland att SolarEdge-växelriktaren skickar felaktiga data till oss, vilket resulterar i ett för högt totalvärde i diagrammet över solenergiproduktion.

Lösning: I de flesta fall löser sig problemet av sig självt. Om detta inte sker kan vi tyvärr inte erbjuda någon lösning eftersom detta problem kommer direkt från SolarEdge-växelriktaren. Vi har ingen kontroll över detta.