Så här ansluter du din Enphase-växelriktare
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att lägga till din Enphase-solcellsväxelriktare i Energy App behöver du ditt användarnamn och lösenord för Enphase Enlighten. Det är samma inloggningsuppgifter som används för Enphase-appen för övervakning av dina solpaneler.

Krav och funktionalitet

• För denna funktion krävs Energy+ och en Enphase växelriktare med internetanslutning (Envoy gateway).

• API-data är tillgängliga i Energy-appen per 15 minuter. Det är inte möjligt att visa live-data som med HomeWizard kWh-mätare eller P1-mätare.

• Data läses endast från anslutningsögonblicket, det finns inget stöd för historiska data.

• HomeWizard rekommenderar starkt att man använder ett unikt genererat lösenord innan man avslöjar inloggnings- eller behörighetsuppgifter i energiappen. Användaren samtycker till att deras uppgifter lagras och används av HomeWizard för att samla in data från deras växelriktare.

• API-anslutningar är föremål för externa faktorer, såsom förändringar, stabilitet, hastighet och noggrannhet hos enheter och tjänster från tredje part. Användaren samtycker till att förstå att HomeWizard inte på något sätt kan hållas ansvarig för tillgängligheten och korrekt funktion av API:er från tredje part.

Ansluta din växelriktare

Gå till Inställningar > Mätare > Lägg till enhet > Enphase och ange dina inloggningsuppgifter. Appen kommer nu att ansluta till växelriktaren.

Att lösa problem

Ser du felaktiga grafer? Kontrollera sedan att alla dina växelriktare finns på samma site. Du kan kontrollera detta och vid behov ändra det i Enphase-appen.