kWh meters
Hoe installeer je de Wi-Fi kWh meter 1 fase

Een stap voor stap handleiding over het installeren van de HomeWizard Wi-Fi kWh meter

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarschuwing: Installeer dit apparaat enkel als je bekend bent met elektrische installatie en de gevaren die gevaren die hiermee gepaard gaan. Het negeren van de veiligheidsmaatregelen kan ernstig letsel veroorzaken

Installatie

• De kWh meter wordt geïnstalleerd na de automaat of zekering.

• De linker zijde van de kWh meter is verbonden met 230V~ van de zekering.

• De SOURCE die u wilt meten is aangesloten aan de rechter kant van de meter (bron voorbeelden: zonnepanelen, autolader, warmtepomp, hoofdaansluiting etc). Zoals zonnepanelen, autolader, warmtepomp, hoofdaansluiting etc.

Installatie

Stap 1: Zet de stroom uit

Zorg ervoor dat de stroom is afgeschakeld voordat je begint met de installatie. Verwijder de beschermkap van de meterkast, en controleer of er geen stroom is met daar voor bestemd gereedschap.

Stap 2 : Plaats de kWh meter

Bepaal de groep van het apparaat dat je wil meten (source). Klik de kWh meter op de DIN-rail Vergeet niet om de kWh meter vast te klikken met het het zwarte oogje aan de onderkant.

Stap 3 : Fase draad van het apparaat dat je wil meten

Verbindt de fase draad (bruin) van de bron met aansluiting 2 aan de bovenkant rechts van de kWh meter.

Stap 4 : Nul draad van het apparaat dat je wil meten

Verbind de blauwe nul draad van de bron met aansluiting 4 aan de onderkant rechts van de kWh meter. (Als je geen nul draad hebt naar de bron kun je deze stap overslaan)

Stap 5 : Nul ader tussen de groep en de kWh meter

Gebruik een extra draad om de nul aansluiting op de groep te verbinden met aansluiting 3 aan de onderkant links op de kWh meter. We raden aan om 4mm koperdraad te gebruiken tussen de automaat en de kWh meter voor belasting tot 32A.

Stap 6 : Fase draad tussen de groep en de kWh meter

Gebruik een extra draad om de fase aansluiting op de groep te verbinden met aansluiting 1 aan de bovenkant links op de kWh meter. We raden aan om 4mm koperdraad te gebruiken tussen de automaat en de kWh meter voor belasting tot 32A.

Stap 7: Controleer de verbindingen

Zorg ervoor dat alle schroeven strak zijn aangedraaid en trek aan elke draad om er zeker van te zijn dat er een stevige verbinding is (2.5 - 3Nm).

Stap 8: Zet de stroom aan

Sluit de meterkast met de beschermkap en zet de stroom weer aan. Het scherm van de kWh meter gaat nu aan. Installatie compleet!

Koppelmodus

Houdt de Wi-Fi knop op de kWh meter ingedrukt tot ' 'AP' knippert op het scherm. De kWh meter staat nu in koppelmodus. Als AP stopt met knipperen, probeer het dan opnieuw.

Ga in de HomeWizard Energy app naar Instellingen > Meters > Nieuw apparaat toevoegen > kWh meter volg de instructies.