De Energie-app is ontworpen om u zo nauwkeurig mogelijk uw energieverbruik weer te geven. Dit gebeurt aan de hand van grafieken. Voor elke meter die je installeert krijg je één of meerdere gedetailleerde grafieken in de energie-app.

Grafieksoorten

• 'Nu' laat je live energieverbruik zien.

• 'Dag' toont de gegevens van een dag met een resolutie van 5 minuten.

• 'Week' toont de gegevens van een week met een dagresolutie.

• 'Maand' toont alle weken binnen de geselecteerde maand.

• 'Jaar' toont een volledig jaar met een resolutie van een maand.

U kunt < , > en >| pijlen in de navigator gebruiken om per tijdsperiode vooruit en achteruit te gaan. Bijvoorbeeld naar vorige week of vorige maand.

Grafieken hebben een andere kleur, afhankelijk van het type gegevens dat ze weergeven. De meest voorkomende grafieken hebben de volgende kleuren.

• 'Paars' toont je stroomverbruik.

• 'Groen' toont uw aan het net geleverde stroom (P1-meter) of stroomproductie (kWh-meter)

• 'Rood' toont uw gasverbruik.

Grafiekdetails

Als u op een grafiek klikt, krijgt u meer gedetailleerde informatie te zien. Het scherm draait om het volledige scherm te gebruiken. U kunt op de grafiek drukken om de hover-functie weer te geven die u het exacte gebruik voor de geselecteerde tijd laat zien.

Als u de telefoon terugdraait naar de portret positie, sluit u de volledig scherm grafiek.

Rangschikken van grafieken

Als u meerdere meters gebruikt, krijgt u meerdere grafieken op uw startscherm. U kunt deze grafieken van volgorde veranderen bij Instellingen > grafieken > Wijzig.

Grafiekgrootte wijzigen

Er zijn 4 verschillende formaten voor grafieken; mini, klein, gemiddeld en groot. U kunt de grootte van uw grafiek wijzigen onder Instellingen > grafieken > 'Uw grafiek' > Formaat.

Grafieknamen, iconen en profielen

U kunt een grafieknaam wijzigen onder Instellingen > grafieken > 'Uw grafiek' > 'Grafieknaam'. In hetzelfde scherm kunt u ook een profiel en een aangewezen icoon voor uw grafiek kiezen. De profielen bepalen welke soorten grafieken kunnen worden getoond.

Grafieken tonen en verbergen

Wil je je startscherm opruimen omdat je veel grafieken hebt? Of wel een gasgrafiek maar geen gasaansluiting? U kunt grafieken eenvoudig weergeven en verbergen op het startscherm.

Ga naar Instellingen > grafieken > 'Uw grafiek' > Tonen aan/uit

Speciale grafieken

Energie kan extra tonen voor u genereren als u de volgende profielen heeft.

Stroom Gebruik grafiek

Als u een Hoofdaansluiting-grafiek (P1 meter) en een Zonnepanelen grafiek (kWh-meter) heeft, genereert de app een extra grafiek, de Stroom Gebruik grafiek. In deze grafiek zie je het totale stroomverbruik van alle apparaten in huis, ook als je teruglevert aan het net.

Stand-by grafiek (Energy+)

De stand-by-grafiek gebruikt slim lerende algoritmes om uw stand-by-gebruik te bepalen. Dit omvat het totale stroomverbruik van apparaten die altijd aan staan.