Verschillen met metingen in andere apps
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verschillen in metingen tussen de Energy-app en andere apps of gegevens voor energiemeting kunnen meerdere oorzaken hebben. Hieronder staan ​​de meest voorkomende redenen voor verschillen in metingen.

Het afronden van totalen

In sommige gevallen kunnen andere apps een andere manier gebruiken om getallen naar boven of beneden af te ronden. De HomeWizard-app rondt naar boven of naar beneden af op het dichtstbijzijnde getal, inclusief decimalen waar mogelijk. Andere apps kunnen bijvoorbeeld een afronding naar beneden een hele kWh gebruiken, in plaats van het meenemen van decimalen.

Verschil in tijdselectie

Zorg ervoor dat de tijdselecties in zowel de Energy-app als de andere Apps-selectie hetzelfde zijn. Sommige energieleveranciers hanteren andere start datums voor een maand dan de eerste dag, zoals de start- en einddatum van je energiecontract. De metingen in Energy zijn tot op enkele seconden nauwkeurig, dit is mogelijk niet hetzelfde voor andere apps. Het kan ook zijn dat de lokale apparaattijd wordt gebruikt voor het loggen van metingen waarbij afwijkingen van meerdere minuten normaal kunnen zijn, waar Energy Atoomtijd gebruikt voor hoge nauwkeurigheid.

Nauwkeurigheid

Het kan zijn dat je andere apps minder nauwkeurig zijn in het meten, de meeste omvormers voor zonnepanelen hebben een nauwkeurigheidsafwijking tot 5%, waar Energy op alle apparaten minder dan 1% heeft.

Verschil tussen zonnepaneel-apps en P1-metergegevens

Zonnepaneelomvormers meten de energie productie van uw zonnepanelen. De HomeWizard P1 meter meet de import en export stroom van en naar het net.

Productie De stroom die uw zonnepanelen opwekken

Export vermogen Het vermogen dat u teruglevert aan het net exclusief de reeds in huis verbruikte zonne-energie (eigen verbruik).

Dit betekent dat als uw zonnepanelen 1000W produceren en uw apparaten in huis 500W gebruiken, de P1-meter u laat zien dat u nog 500W exporteert naar het elektriciteitsnet.

U kunt een HomeWizard Wi-Fi kWh-meter op uw zonnepanelengroep installeren als u de productie van uw zonnepanelen in de Energy-app wilt zien. U krijgt een extra grafiek genaamd Stroomverbruik die u het totale energieverbruik in huis laat zien.