Energie+ Stand-by Verbruiksmeting

Energy+ analyseert het totale stand-by verbruik van uw woning. Elke dag wordt er een gemiddeld stand-by verbruik berekend. In de dag-, week-, maand- en jaargrafiek vind je het bedrag aan stand-by verbruik in kWh's en euro's. De grafiek toont u ook het totale energieverbruik, zodat u het stand-by verbruik gemakkelijk kunt vergelijken met uw totale verbruik. De stand-by verbruiksmeting gaat in vanaf de eerste dag van je Energy+ abonnement. De grafiek wordt automatisch toegevoegd aan je startscherm na het inschakelen van Energy+.

Werkt met: P1 meter

Energie+ Meerdere jaren opslag

Met de gratis Energy-app kun je 12 maanden aan gegevens opslaan. Zodra je 13e maand ingaat, worden de gegevens van je eerste maand verwijderd. Zo bewaart u altijd uw geschiedenis van de afgelopen 12 maanden. Met Energy+ blijven je gegevens bewaard zolang je Energy+ abonnement actief blijft. Dit maakt het gemakkelijk om verschillende jaren in energieverbruik te vergelijken. Wanneer je jouw Energy+ abonnement opzegt, worden je gegevens ouder dan 12 maanden automatisch verwijderd.

Werkt met: Alle Energiemeters

Energie+ Opvallend gebruik-meldingen

Energy+ analyseert je huidige energieverbruik op basis van uw geschiedenis en regelmatige patronen. Wanneer uw huidige gebruikspatroon aanzienlijk afwijkt van je reguliere gebruik, ontvangt u een melding. Er zijn verschillende meldingen, afhankelijk van wat er word gedetecteerd. Meldingen kunnen worden ingeschakeld in het menu Instellingen onder Meldingen.

Werkt met: P1 meter

Energie+ CSV-export

Met Energy+ kun je de geschiedenis van je meterstanden exporteren. Voor elke energiemeter (import, export, hoog- en laagtarief) kun je elke 15 minuten per dag exporteren. Je kunt tijdens het exporteren het tijdsperiode in dagen en een resolutie van 15 minuten of 24 uur selecteren. Je vindt de exportoptie onder Instellingen > grafieken > 'Jouw grafiek' > Exporteer grafiek data.

Werkt met: P1 meter & kWh-meter

Energie+ 3-fasen ondersteuning

Met Energy+ worden de gegevens van uw individuele fasen van uw slimme meter (SMR4+) of 3-fase kWh-meter opgeslagen. Zo zie je in de grafiek 'nu' en 'dag' precies hoeveel stroom er per fase wordt verbruikt. Het verzamelen van gegevens in drie fasen begint wanneer u zich registreert voor Energy+. U kunt de 3-fasengrafiek inschakelen onder Instellingen > grafieken > 'Uw grafiek' > Toon fasen in lijngrafieken. Als deze optie niet wordt weergegeven, wordt deze niet ondersteund voor uw meter.

Werkt met: P1 meter (op een 3-fase SMR4+ slimme meter) en 3 fase kWh meter

Automatiseer Energy Socket(s) op overige zonne-energie of andere metingen

Met Energy+ kunt u uw Energy Sockets automatiseren om aan en uit te schakelen op basis van overtollige zonne-energie of meetgegevens van een ander apparaat in de app. Ga naar Instellingen > Energiebesparing

Werkt met: Energy Socket