Gebruiken van HomeWizard Energy
Energy+
Welke extra functionaliteiten zitten er in Energy+?

Energy+ geeft je extra functionaliteiten in de Energy app

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Energy+ Sluipverbruik meting

Energy+ analyseert het totale stand-by verbruik van je woning. Elke dag wordt er een gemiddeld stand-by verbruik berekend. In de dag-, week-, maand- en jaargrafiek vind je het bedrag aan stand-by verbruik in kWh's en euro's. De grafiek toont je ook het totale energieverbruik, zodat je het stand-by verbruik gemakkelijk kunt vergelijken met je totale verbruik. De stand-by verbruiksmeting gaat in vanaf de eerste dag van je Energy+ abonnement. De grafiek wordt automatisch toegevoegd aan je startscherm na het inschakelen van Energy+.

Werkt met: P1 meter

Energy+ omvormer koppeling

Koppel jouw SolarEdge, GoodWe, Growatt, SMA, Enphase, Huawei en Solax omvormer direct in de HomeWizard Energy app. Je krijgt toegang tot een extra opwek grafiek met hierin de opwek van je zonnepanelen, en een zonverbruik grafiek, die je precies laat zien hoeveel van je opwek je direct in huis verbruikt.

Energy+ Meerdere jaren opslag

Met de gratis Energy-app kun je 12 maanden aan gegevens opslaan. Zodra je 13e maand ingaat, worden de gegevens van je eerste maand verwijderd. Zo bewaart je altijd je geschiedenis van de afgelopen 12 maanden. Met Energy+ blijven je gegevens bewaard zolang je Energy+ abonnement actief blijft. Dit maakt het gemakkelijk om verschillende jaren in energieverbruik te vergelijken. Wanneer je jouw Energy+ abonnement opzegt, worden je gegevens ouder dan 12 maanden automatisch verwijderd.

Werkt met: Alle Energiemeters

Energy+ Opvallend gebruik-meldingen

Energy+ analyseert je huidige energieverbruik op basis van je geschiedenis en regelmatige patronen. Wanneer je huidige gebruikspatroon aanzienlijk afwijkt van je reguliere gebruik, ontvang je een melding. Er zijn verschillende meldingen, afhankelijk van wat er word gedetecteerd. Meldingen kunnen worden ingeschakeld in het menu Instellingen onder Meldingen.

Werkt met: P1 meter

Energy+ CSV-export

Met Energy+ kun je de geschiedenis van je meterstanden exporteren. Voor elke energiemeter (import, export, hoog- en laagtarief) kun je elke 15 minuten per dag exporteren. Je kunt tijdens het exporteren het tijdsperiode in dagen en een resolutie van 15 minuten of 24 uur selecteren. Je vindt de exportoptie onder Instellingen > grafieken > 'Jouw grafiek' > Exporteer grafiek data.

Werkt met: P1 meter & kWh-meter

Energy+ 3-fasen ondersteuning

Met Energy+ worden de gegevens van de individuele fasen van je slimme meter (SMR4+) of 3-fase kWh-meter opgeslagen. Zo zie je in de grafiek 'nu' en 'dag' precies hoeveel stroom er per fase wordt verbruikt. Het verzamelen van gegevens in drie fasen begint wanneer je je registreert voor Energy+. Je kunt de 3-fasengrafiek inschakelen onder Instellingen > grafieken > 'Jouw grafiek' > Toon fasen in lijngrafieken. Als deze optie niet wordt weergegeven, wordt deze niet ondersteund voor jouw meter.

Werkt met: P1 meter (op een 3-fase SMR4+ slimme meter) en 3 fase kWh meter

Automatiseer Energy Socket(s) op overige zonne-energie of andere metingen

Met Energy+ kunt je jouw Energy Sockets automatiseren om aan en uit te schakelen op basis van overtollige zonne-energie of meetgegevens van een ander apparaat in de app. Ga naar Instellingen > EnergySaver

Werkt met: Energy Socket

Creëer custom notificaties

Met Energy+ is het mogelijk om eigen meldingen (custom notificaties) te maken die je waarschuwen of informeren wanneer er iets gebeurt. Geef de melding een naam en stel in wanneer je deze wilt ontvangen:

• Wanneer het aantal Watt per minuut boven of onder een bepaalde waarde komt.

• Wanneer het aantal liters per minuut boven of onder een bepaalde waarde komen

Je kunt meerdere notificaties aanmaken voor de P1 Meter, Energy Socket, kWh Meter en Watermeter. Je kunt ook de 'Minimale uit-tijd' gebruiken om de notificatie tijdelijk uit te schakelen nadat deze is geactiveerd. Lees meer over deze functie in het artikel: Hoe maak ik aangepaste meldingen aan?