Miten yhdistän SolarEdge-invertterini?
Päivitetty yli viikko sitten

SolarEdge-aurinkoinvertterin lisäämiseksi Energy-sovellukseen tarvitaan käyttäjänimi ja salasana tai API-avain ja sivuston tunnus. API-avainta tarvitaan invertterisi tietoihin pääsyyn. Sivuston tunnus on järjestelmäsi ainutkertainen tunnus.

Vaatimukset ja toiminnallisuus

• Tähän toiminnallisuuteen vaaditaan Energy+ ja SolarPhase-invertteri, jossa on internet-yhteys.

• API-tiedot ovat saatavilla Energy-sovelluksessa, ja ne noudetaan 15 minuutin välein. HomeWizardin kWh- tai P1-mittareista poiketen tietoja ei ole mahdollista näyttää reaaliajassa.

• Tiedot luetaan ainoastaan yhteyden muodostamishetkestä alkaen; historiallisia tietoja ei tueta.

• API-yhteydet ovat riippuvaisia ulkoisista tekijöistä, kuten kolmansien osapuolten laitteiden ja palvelujen muutoksista, vakaudesta, nopeudesta ja tarkkuudesta. Käyttäjä ymmärtää ja hyväksyy, että HomeWizard ei ole missään olosuhteissa vastuussa kolmansien osapuolten API-yhteyksien saatavuudesta ja oikeasta toiminnasta.

Yhdistäminen SolarEdge-sisäänkirjautumistietoja käyttämällä

SolarEdge-aurinkoinvertterin lisäämiseen Energy-sovellukseen tarvitaan SolarEdge-käyttäjänimi ja -salasana. Nämä ovat samat kirjautumistiedot, joita käytät aurinkopaneelien seurantaan käytettävään mySolarEdge-sovellukseen kirjautumiseen.

HomeWizard suosittelee vahvasti ainutkertaisen salasanan luomista ennen sisäänkirjautumis- tai valtuutustietojen luovuttamista Energy-sovelluksen kautta. Käyttäjä hyväksyy, että HomeWizard tallentaa hänen käyttäjätietonsa ja käyttää niitä tietojen keräämiseen invertteristä. Voit käyttää yhdistämiseen vaihtoehtoisesti SolarEdge-API-avainta, jos et halua luovuttaa sisäänkirjautumistietojasi.

Yhdistäminen SolarEdge-API-avainta käyttämällä

Useimmissa tapauksissa voit luoda API-avaimen asiakkaana. Luo API-avain noudattamalla näitä ohjeita:

• Siirry osoitteeseen https://monitoring.solaredge.com/ ja kirjaudu sisään SolarEdge-kirjautumistiedoillasi.

• Napsauta yläpalkissa Admin.

• Siirry Site Access -välilehdelle

• Siirry Access control -välilehdelle

• Vieritä sivun alalaidassa olevaan API access -kohtaan

• Hyväksy käyttöehdot napsauttamalla valintaruutua

• Napsauta New Key -painiketta

• Napsauta Save

• Kopioi API-avain ja sivuston tunnus kokonaisuudessaan

• Määritä yhteysasetukset syöttämällä avain ja tunnus Energy-sovellukseen

Jos et löydä näitä asetuksia seurantaportaalistasi, saattaa olla, että vain järjestelmäsi asentajalla on pääsy niihin. Löydät järjestelmäsi asentajan tiedot SolarEdge-verkkoportaalin koontinäytöstä. Voit pyytää API-avaimen sähköpostitse suoraan asentajaltasi. Löydät esimerkkisähköpostin tämän sivun alalaidasta.

Määritä yhteysasetukset Energy-sovelluksessa

Siirry kohtaan Settings (Asetukset) > Meters (Mittarit) > Add device (Lisää laite) > SolarEdge

Syötä luotu API-avain ja sivuston tunnus. Sovellus muodostaa nyt yhteyden invertteriin. Huomaa, että API-avain sisältää aina 32 merkkiä.

Esimerkkisähköposti

Hyvä asentaja,

Haluaisin saada SolarEdge-järjestelmäni API-avaimen HomeWizard Energy -sovelluksen yhdistämistä varten. Avaimen luominen onnistuu hetkessä alla olevia ohjeita noudattamalla.

Portaalissa suoritettavat toimenpiteet on esitetty alla olevassa videossa.

Vianmääritys

Jos kaavion tiedot ovat epätäydellisiä tai puuttuvat kokonaan, varmista, että invertterisi ovat samalla sivustolla. Voit tarkistaa tämän Solaredge-sovelluksen kautta.