kWh-mätare
Hur vet jag om jag behöver en kWh-enfasmätare eller en kWh-trefasmätare?
Hur vet jag om jag behöver en kWh-enfasmätare eller en kWh-trefasmätare?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du väljer en kWh-mätare för att mäta dina solceller, din billaddare, din värmepump eller annan kraftkälla måste du kontrollera om enheten är ansluten till enfas- eller trefasledningar.

• En enfasenhet har 2 eller 3 ledningar (spänningsförande, neutral och ibland jord)

• En trefasenhet har 4 eller 5 ledningar (linje 1, linje 2, linje 3, neutral och ibland jord)

Vilken kWh-mätare du behöver beror på antalet ledningar som måste kopplas för att mäta enheten helt. Ditt hushåll kan ha en trefasanslutning. Om det handlar om en enfasenhet behöver du en kWh-enfasmätare för att mäta enheten.

Både kWh-enfasmätare och kWh-trefasmätare har stöd för kontinuerlig belastning på upp till 100 A per fas. Detta innebär att den klarar upp till 4 gånger den genomsnittliga maxbelastningskapaciteten för hushållen. Det är mer än tillräckligt för alla typer av implementeringar.

HomeWizard kWh-mätare kräver ingen jordledning. Det är också möjligt att installera en kWh-trefasmätare utan neutral ledning 3P3W (kontakta oss).