Watermeter
De Watermeter gebruiken op batterijen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met 2x CR123A batterijen gaat de Watermeter een jaar mee op batterijstroom. Op batterijen verzamelt de Watermeter elke 5 minuten gegevens en stuurt deze vervolgens 4x per dag naar de app. Tussen deze tijden bevindt hij zich in de stroombesparende slaapmodus.

Optioneel kunt u de knop op de Watermeter 1 seconde ingedrukt houden om de verzamelde gegevens onmiddellijk te verzenden (dit zal de levensduur van de batterij verkorten).

Op batterijvoeding kan de Watermeter tot 35 liter per minuut nauwkeurig meten. 30 Liter is voldoende om een douche en 2 andere waterbronnen tegelijk te meten zoals een kraan of het doorspoelen van een toilet. Als er meer water wordt gebruikt, zoals in grotere huishoudens met meerdere douches, is de standaard meetsnelheid van de Watermeter mogelijk niet voldoende. We raden aan om de Watermeter op USB-C-voeding te gebruiken of de meetsnelheid te verhogen (dit zal de levensduur van de batterij verkorten).