Älykäs kytkeminen päälle ja pois päältä EnergySaver-tehtävien avulla
Älykäs kytkeminen päälle ja pois päältä EnergySaver-tehtävien avulla
Päivitetty yli viikko sitten

EnergySaver mahdollistaa älypistorasian päälle ja pois päältä kytkemisen automatisoinnin erityyppisiä tehtäviä käyttämällä. Nämä tehtävät voivat auttaa sinua säästämään sähköä ja hallitsemaan sähkönkulutustasi. Tässä artikkelissa kerrotaan älypistorasialle määritettävissä olevista tehtävistä ja edistyneistä tavoista, joilla näitä tehtäviä voidaan yhdistellä.

Siirry kohtaan Settings (Asetukset) > EnergySaver > New task (Uusi tehtävä)

Voit määrittää tässä kohdassa älypistorasiasi tehtävän tyypin

Timer Task (Ajastintehtävä): kytke pistorasiasi päälle ja pois päältä helposti määritettävien ajastimien avulla. Valitse tietty kellonaika, auringonnousu tai auringonlasku ja haluamasi poikkeama, kuten 30 minuuttia ennen auringonlaskua. Voit myös määrittää, minä päivinä tehtävä on aktiivinen. Voit lisätä samalle pistorasialle useita ajastintehtäviä.

Solar Task (Aurinkosähkötehtävä): haluatko ladata sähköpyöräsi, lämmittää käyttöveden tai kytkeä jonkin laitteen päälle, kun aurinkosähköä on saatavilla? Energy-sovellus mahdollistaa pistorasian kytkemisen päälle ja pois päältä sähköverkkoon syötettävän virran perusteella. Voit valita aurinkosähkön ylijäämän raja-arvon ja laitteen päällä olemisen vähimmäisajan minuutteina. Pistorasia kytkeytyy päälle, kun (sähköliittymän) saatavilla oleva aurinkosähkön ylijäämä ylittää määritetyn raja-arvon. Pistorasia säilyy päällä määritetyn vähimmäisajan ja kytkeytyy tämän jälkeen pois päältä, kun saatavilla oleva ylijäämä alittaa raja-arvon. Tähän toiminnallisuuteen vaaditaan P1-mittari, älypistorasia ja Energy+-tilaus.

Measurement task (Mittaustehtävä): älypistorasia on mahdollista kytkeä automaattisesti pois päältä sen oman tehomittauksen tai jonkin toisen mittarin, kuten P1-mittarin, kWh-mittarin tai toisen älypistorasian, tehomittauksen perusteella.

Voit määrittää, minkä laitteen arvoa haluat seurata ja minkä pistorasian tulisi kytkeytyä pois päältä, jos arvo alittaa tai ylittää määritetyn arvon minuutteina valittavissa olevan ajan. Voit määrittää halutessasi tietyt kellonajat ja päivät, jolloin tehtävä on aktiivinen. Voit yhdistää tämän tehtävän muihin tehtäviin tai luoda samalle älypistorasialle useita tehtäviä.Tähän toiminnallisuuteen vaaditaan älypistorasia ja Energy+-tilaus.

Esimerkkejä EnergySaver-ominaisuuden käytöstä

EnergySaver-ominaisuuden tehokkaita tehtäviä voidaan yhdistellä monilla eri tavoilla ja käyttää moniin eri tarkoituksiin. Tehtävät auttavat sinua hyödyntämään omaa aurinkosähköäsi, alentamaan kustannuksia ja suojelemaan ilmastoa. Tutustu alla kuvattuihin esimerkkeihin tai luo oma älykäs EnergySaver-tehtäväyhdistelmäsi.

Kytke tarpeettomat laitteet pois päältä yön ajaksi

Käytä älypistorasiaa ja ajastintehtävää laitteiden kytkemiseen pois päältä yön ajaksi, jos niitä ei tarvitse jättää päälle nukkuessasi.

Lataa sähköpyöräsi aurinkosähköllä ja varmista, että se on käyttövalmis tiettyinä päivinä

Ota käyttöön aurinkosähkötehtävä sähköpyörän lataamiseen käytettävälle älypistorasialle. Määritä ajastintehtävä edelliselle yölle, kun tarvitset pyörääsi seuraavana aamuna, jotta se on varmasti täyteen ladattu. Tällä tavoin voit asettaa aurinkosähkön etusijalle, mutta varmistaa kuitenkin samalla, että pyöräsi on täyteen ladattu, kun tarvitset sitä.

Pidennä sähköpyörän akun käyttöikää

Luo mittaustehtävä, joka kytkee pistorasian pois päältä juuri ennen kuin pyörän enimmäisvaraustaso on saavutettu. Pyörän lataaminen hidastuu, kun varaustaso saavuttaa noin 80 %, ja lataustehoa alennetaan tällä hetkellä. Voit käyttää tätä hetkeä pistorasian kytkemiseen pois päältä siten, että lataaminen keskeytetään, kun 80 %:n varaustaso on saavutettu; tämä pidentää akun käyttöikää, jolloin voit nauttia siitä pidempään. Voit myös käyttää ajastinta pyöräsi lataamiseen viikonloppua varten, jos et käytä sitä arkipäivisin, tai päinvastoin.

Kytke valmiustilassa olevat laitteet pois päältä

Luo mittaustehtävä, joka seuraa TV:n sähkönkulutusta ja kytkee pistorasian pois päältä, kun kulutus alittaa tietyn arvon klo 22.00–6.00 välisenä aikana. Tämä mahdollistaa valmiustilaan siirtyvän TV:n tai muun laitteen kytkemisen pois päältä, kun sitä ei käytetä yön aikana. Voit luoda myös ajastintehtävän, joka kytkee laitteen seuraavana päivänä takaisin päälle kätevästi ja automaattisesti, kun tarvitset sitä.

Alenna kulutusta kulutushuippujen aikana

Luo mittaustehtävä, joka kytkee tietyt laitteet pois päältä, kun huoneiston sähkönkulutus on liian korkea. Voit esimerkiksi kytkeä laitteet pois päältä, kun P1-mittarin kulutus ylittää 3 500 W yli 5 minuutin ajan. Tämä voi auttaa säästämään kustannuksia erityisesti maissa (esim. Belgia), joissa kulutushuippujen aikaisesta kulutuksesta veloitetaan lisäkustannuksia. Voit luoda myös lisämittaustehtävän, joka kytkee laitteet automaattisesti takaisin päälle, kun sähköä on saatavilla riittävästi.

Lämmitä käyttövesi aurinkosähköllä

Ota käyttöön aurinkosähkötehtävä lämminvesikattilan pistorasialle. Käytä ajastimia lämpimän veden saatavuuden varmistamiseen tarvittaessa ja kattilan kytkemiseen pois päältä, kun lämmintä vettä ei tarvita (esim. öisin). Näin voit asettaa aurinkosähkön etusijalle käyttövettä lämmitettäessä ja vähentää sähkönkulutustasi.