Erot muiden sovellusten näyttämiin mittarilukemiin nähden
Päivitetty yli viikko sitten

Energy-sovelluksen ja muiden energian mittaussovellusten tai -tietojen näyttämien lukemien väliset erot voivat johtua useista eri syistä. Lukemien välisten erojen yleisimmät syyt on kuvattu alla.

Arvojen pyöristäminen

Muut sovellukset saattavat joissakin tapauksissa pyöristää arvot ylös- tai alaspäin eri tavalla. HomeWizard-sovellus pyöristää arvot ylös- tai alaspäin lähimpään arvoon mahdolliset desimaalit mukaan lukien. Muut sovellukset saattavat esimerkiksi jättää desimaalit huomiotta ja pyöristää arvot alaspäin lähimpään kokonaiseen kilowattituntiin (kWh).

Kellonaikojen väliset erot

Varmista, että Energy-sovelluksen ja toisen sovelluksen kellonaikavälit vastaavat toisiaan. Jotkin energiayhtiöt määrittävät kuukaudet eri tavalla sopimuksesi alkamis- ja päättymispäiviin perustuen. Energy-sovelluksen lukemat ovat tarkkoja (muutaman sekunnin tarkkuuteen saakka), mutta tämä ei päde välttämättä muihin sovelluksiin. On myös mahdollista, että lukemien kirjaamiseen käytetään laitteen paikallista aikaa, jolloin muutaman minuutin poikkeamat voivat olla normaaleja. Energy-sovellus käyttää atomiaikaa, joka mahdollistaa lukemien kirjaamisen erittäin tarkasti.

Tarkkuus

Muiden sovellustesi mittaukset voivat olla epätarkempia; useimpien aurinkoinverttereiden mittausten poikkeama voi olla jopa 5 %, kun taas Energy-sovelluksen poikkeama on alle 1 % laitteesta riippumatta.

Aurinkopaneelisovellusten ja P1-mittarin tietojen väliset erot

Aurinkoinvertterit lukevat aurinkopaneelien tuotetun sähkön tarkan määrän. HomeWizardin P1-mittari lukee verkosta tuodun ja siihen viedyn sähkön määrän.

Tuotettu sähkö Aurinkopaneeliesi tuottama sähkö

Viety sähkö Verkkoon viety sähkö, joka ei sisällä huoneistossa jo kulutettua aurinkosähköä.

Esimerkki: jos aurinkopaneeliesi tuotanto on 1 000 W ja huoneistosi kulutus on 500 W, P1-mittari näyttää ainoastaan, että vienti sähköverkkoon on 500 W.

Voit asentaa aurinkopaneeliryhmääsi HomeWizardin Wi-Fi-kWh-mittarin, jos haluat nähdä aurinkopaneeliesi tuotannon Energy-sovelluksessa. Käytettävissä on silloin Power Usage (Sähkönkulutus) -niminen lisäkaavio, joka näyttää huoneistosi kokonaissähkönkulutuksen.