Användning av HomeWizard Energy
Energy+
Smart växling med EnergySaver-uppgifter
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

EnergySaver gör det möjligt att automatisera flera olika typer av uppgifter för att automatisera Energy-uttagens växlingsfunktion. Dessa uppgifter hjälper dig att begränsa och kontrollera din energiförbrukning. Nedan kan du läsa om de olika uppgifter som kan ställas in för Energy-uttag. Uppgifter kan kombineras för att uppnå ett mer avancerat funktionssätt.

Gå till Inställningar > EnergySaver > Ny uppgift

Nedan följer de typer av uppgifter som du kan ställa in för Energy-uttag

Timer-uppgift: Du kan enkelt ställa in timers, så att ditt uttag växlar automatiskt. Välj en specifik tid, soluppgång eller solnedgång och önskad avvikelse. Till exempel 30 minuter före solnedgång. Dessutom kan du ställa in vilka dagar som uppgiften ska vara aktiv. Du kan lägga till flera timer-uppgifter per uttag.

Solenergi-uppgift: Vill du ladda din cykel, värma upp kökspannan eller växla en enhet till solkraft? Energy-appen gör det möjligt att växla mellan uttag baserat på den el som för närvarande skickas ut på elnätet. Du kan välja tröskelvärdetför den inmatade solenergin, och minimitiden i minuter för enheten. Uttaget slås på när den aktuella solenergin överskrider det inställda tröskelvärdet för överskott (nätanslutning). Det förblir påslaget under minimitiden och stängs sedan av när solenergin minskar. Denna funktion kräver en P1-mätare, ett Energy-uttag och Energy+.

Mätuppgift: Det är möjligt att automatiskt växla ditt Energy-uttag baserat på dess egen effektmätning eller effektmätningen från andra mätare, t.ex. en P1-mätare, kWh-mätare eller ett annat Energy-uttag.

Med mätuppgiften kan du ställa in det enhetsvärde som ska övervakas och vilket uttag som ska kopplas om det sjunker lägre än eller stiger över det inställda värdet under en valbar tid angiven i minuter. Du kan också ange specifika tider och dagar då uppgiften ska vara aktiv. Du kan kombinera denna uppgift med andra uppgifter eller skapa flera uppgifter per Energy-uttag.Den här funktionen kräver Energy-uttag och Energy+.

Exempel på hur EnergySaver kan användas

Kombinationen av de effektiva uppgifterna i EnergySaver erbjuder ett stort antal alternativ och användningsområden. De hjälper dig att ta tillvara på din egenproducerade solenergi, minskar kostnader och gynnar klimatet. Läs några av våra exempel nedan eller skapa din egen smarta energibesparare.

Stäng av onödiga enheter på natten

Använd Energy-uttag med en timer-uppgift för att stänga av apparater på natten som inte behöver vara igång när du sover.

Ladda din elcykel med solenergi och se till att den är redo när den behövs.

Aktivera solenergi-uppgiften för uttaget på elcykeln. Ställ in en timer kvällen innan du vill använda cykeln för att se till att den är fulladdad när du behöver den. På så sätt kan du prioritera laddning via solenergi och se till att cykeln är fulladdad när du behöver den.

Öka elcykelbatteriets livslängd

Skapa en mätuppgift som stänger av uttaget strax innan den maximala laddningseffekten för cyklar uppnås. När cykeln börjar "underhållsladda" vid cirka 80 % kommer laddningseffekten att sänkas. Du kan dra nytta av den här funktionen för att förhindra att batteriet laddas mer än 80 %, vilket ökar batteriets livslängd så att du kan använda det längre. Du kan också använda en timer för att bara ladda under helgen om du inte använder cykeln under veckodagar eller vice versa.

Standby-dödare

Skapa en mätuppgift som övervakar TV:ns strömförbrukning, så att den sjunker under ett visst värde för att stänga av uttaget mellan 22:00 och 6:00. På så sätt kan du stänga av TV:ns och andra enheters standby-ström när de inte används under natten. Du kan också skapa en timer-uppgift, så att du kan slå på dem automatiskt nästa dag innan du behöver dem.

Förbrukning vid en tidpunkt på dygnet då efterfrågan är låg

Skapa en mätuppgift som stänger av vissa enheter när strömförbrukningen i hemmet är för hög. Stäng t.ex. av enheterna när strömförbrukningen för en P1-mätare är högre än 3500 W under 5 minuter. Detta kan vara särskilt gynnsamt i länder som Belgien, där extra kostnader tillkommer för förbrukning vid en tidpunkt på dygnet då efterfrågan är hög. Du kan också slå på dem automatiskt när det finns tillräckligt med ström igen med en extra mätuppgift.

Uppvärmning av en kökspanna med solenergi

Aktivera solenergi-uppgiften för uttaget till kökspannan. Använd timern när du behöver varmvatten för att se till att det finns tillgängligt när du behöver det och kallt när det inte behövs, till exempel på natten. På så sätt kan du prioritera solvärme för ditt vatten och förbruka mindre energi.