Så här ansluter du din SolarEdge-växelriktare
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att lägga till din SolarEdge växelriktare i Energy-appen behöver du en API-nyckel och ett Site ID. API-nyckeln är ett lösenord för din växelriktares data. Plats-ID:t är unikt för din installation.

Krav och funktionalitet

• För att lägga till växelriktaren behöver du Energy+ och en SolarEdge växelriktare med en internetanslutning.

• API-data är tillgängliga i Energy-appen per 15 minuter. Det är inte möjligt att se live-data som med HomeWizard kWh-mätare eller P1-mätare.

• Data läses endast från det ögonblick då anslutningen upprättas, det finns inga historiska data.

• API-anslutningar är föremål för externa faktorer, såsom förändringar, stabilitet, hastighet och noggrannhet hos enheter och tjänster från tredje part. Användaren samtycker till att förstå att HomeWizard inte på något sätt kan hållas ansvarig för tillgängligheten och korrekt funktion av API:er från tredje part.

Skapa en API-nyckel

I de flesta fall kan du skapa en API-nyckel som kund. Följ dessa steg för att skapa en API-nyckel:

• Gå till https://monitoring.solaredge.com/ och logga in med dina SolarEdge-uppgifter.

• Klicka på Admin i det övre fältet.

• Gå till fliken Webbplatsåtkomst

• Gå till fliken Åtkomstkontroll

• Bläddra till API-åtkomst längst ner på sidan

• Klicka på kryssrutan för att godkänna villkoren

• Klicka på knappen Ny nyckel

• Klicka på Spara

• Kopiera den fullständiga API-nyckeln och webbplats-ID

• Ange nyckeln och ID:t i Energy-appen för att slutföra installationen

Om du inte kan hitta dessa inställningar i din övervakningsportal. Det kan vara så att endast din systeminstallatör har åtkomst. Du kan hitta installatören av ditt system i SolarEdge-webbportalens instrumentpanel. Du kan begära en API-nyckel med ett e-postmeddelande direkt till din installatör. Ett exempel på ett e-postmeddelande finns längst ner på den här sidan.

Konfigurera anslutningen i energiappen

Gå till Inställningar > Mätare > Lägg till enhet > SolarEdge

Ange den skapade API-nyckeln och anläggnings-ID. Appen kommer nu att ansluta till växelriktaren. Observera att API-nyckeln alltid består av 32 tecken.

Exempel på e-post

Kära installatör,

Jag skulle vilja få API-nyckeln från min SolarEdge-installation för min HomeWizard Energy-app. Med stegen nedan kan du göra detta inom 1 minut.

I videon nedan kan du se åtgärderna i portalen.

Att lösa problem

Ser du felaktiga grafer? Kontrollera sedan att alla dina växelriktare finns på samma site. Du kan kontrollera detta och vid behov ändra det i SolarEdge-appen.