App-funktioner
Hur ställer jag in tariffer och energikostnader?

Ställ in rätt tariffer för att automatiskt uppskatta förbrukningskostnader

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varje graf visar kostnaderna för grafen i fråga i det övre högra hörnet. Den här kostnadsöversikten beräknas så noggrant som möjligt, men det kan hända att den inte helt överensstämmer med de faktiska totalkostnaderna på din årliga elräkning. Den bör användas för att uppskatta kostnader. Om du anger rätt tariffer blir kostnadsöversikten i appen mer tillförlitlig.

Så här anger du tariffer

Starta Energy-appen och gå till Inställningar > Tariffer

De priser som ska fyllas i framgår av avtalet du tecknat med din energileverantör.

Elhandelskostnad: priset du betalar per kWh för din strömförbrukning

Försäljningskostnad av överskottsel: det belopp du får per kWh som skickas ut på elnätet (solenergi).

Gas: priset du betalar per m³ gas

För vissa energileverantörer och länder kan din app också innehålla höga och låga uttags-/inmatningstariffer. Ange priset per tarifftyp i förekommande fall.

Begränsningar

• Baskostnader för dina funktioner (t.ex. extra skatter, underhållskostnader och avdrag) ingår inte

• Energy stödjer inte alternativa tariffer som baseras på specifika villkor (t.ex. när du producerar mer el än du förbrukar under ett år)

• Dina tariffinställningar tillämpas för alla mätningar. Det är inte möjligt att ange olika tariffer per tidsperiod (t.ex. varierande tariffer).

Hur beräknas kostnaderna?

Nedan hittar du ett exempel på en kostnadsberäkning i Energy-appen.

För att illustrera hur vi uppskattar kostnader används en dag då dina solceller producerar el.

Toppeffekt för uttag av el

10 kWh

0,21 €

Toppeffekt för inmatning av el

20 kWh

0,21 €

Minieffekt för uttag av el

30 kWh

0,20 €

Minimieffekt för inmatning av el

40 kWh

0,20 €

Kostnaderna beräknas enligt nedanstående formel.

(Toppeffekt för uttag av el × tariff avseende toppeffekt för uttag av el) +

(Minimieffekt för uttag av el × tariff avseende minimieffekt för uttag av el) -

(Toppeffekt för inmatning av el × tariff avseende toppeffekt för inmatning av el) -

(Minimieffekt för inmatning av el × tariff avseende minimieffekt av inmatning av el) = totalsumma

Exempel: Dagens resultat är följande:     10 × 0,21 + 30 × 0,20 - 20 × 0,21 - 40 × 0,20 = - 4,10 €