Installatie en compatibiliteit
Watermeter
Werkt de Watermeter met mijn analoge watermeter en hoe installeer ik deze?
Werkt de Watermeter met mijn analoge watermeter en hoe installeer ik deze?
Gisteren bijgewerkt

De HomeWizard Watermeter werkt met de meeste analoge watermeters. De Watermeter is geschikt voor de merken Zenner, Sensus, Itron, Actaris, Hidroconta, Schlumberger, Elster, Honeywell, Maddalena MVM, DH Metering en Diehl Metering. Bekijk onderstaande foto’s om te kijken of jouw analoge watermeter compatibel is.

Hoe installeer ik de Watermeter?

Stap 1: Installeer bracket

In de verpakking zitten drie verschillende brackets en vier verschillende schroeven.

Bekijk onderstaande foto’s om te zien welke bracket en schroeven je nodig hebt voor jouw analoge watermeter en op welke manier je de bracket moet bevestigen.

Zenner

De Zenner watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 2 en twee schroeven (PS4/16).

Sensus (1)

Er zijn twee verschillende

Sensus meters met een andere bevestiging, kijk goed welke je hebt om de bracket op de juiste manier te bevestigen.

De Sensus (1) watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 2 en twee schroeven (PS2.6/8).

Sensus (2)

Er zijn twee verschillende

Sensus meters met een andere bevestiging, kijk goed welke je hebt om de bracket op de juiste manier te bevestigen.

De Sensus (2) watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 1 en twee schroeven (PS2.6/8). Als bij het plaatsen van de bracket de deksel van deze Sensus watermeter in de weg zit, kun je de binnenkant van de watermeter draaien (deze is los van de buitenbehuizing).

De meeste Itron, Actaris, Hidroconta & Schlumberger meters hebben op het schroefpunt een dopje dat uitgebroken kan worden, zie de afbeelding hiernaast als voorbeeld voor de drie verschillende dopjes. Ook kan deze watermeter zwart of blauw van kleur zijn.

De Itron, Actaris, Hidroconta & Schlumberger watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 1 en twee schroeven (M4/12).

De meeste Itron, Actaris, Hidroconta & Schlumberger meters hebben op het schroefpunt een dopje dat uitgebroken kan worden, zie de afbeelding hiernaast als voorbeeld voor de drie verschillende dopjes. Ook kan deze watermeter zwart of blauw van kleur zijn.

De Itron, Actaris, Hidroconta & Schlumberger watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 1 en twee schroeven (M4/12).

De Elster en Honeywell watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 1 en twee schroeven (PS4/16).

De Diehl Metering watermeters hebben geen schroefgaten, je kan bracket 3 op de watermeter klikken in plaats van deze te schroeven.

De DH Metering watermeters zijn compatibel en bevestig je met bracket 2 en twee schroeven (M2.5/12).

Bij de Maddalena MVM watermeters zit de bracket ondersteboven. Je dient de bracket aan de linkerkant van de watermeter te haken en schroeft hem rechts vast (met één schroef, P2.6/8). Let goed op of jouw analoge watermeter hier de mogelijkheid toe heeft.

Let op! De analoge watermeter hieronder is niet compatibel met onze Watermeter.

Stap 2: Stroomvoorziening via kabel of batterij

Voorzie de Watermeter van stroom. Koppel de USB-C adapter aan de Watermeter voor realtime inzicht in je waterverbruik. Geen stopcontact in de buurt? Plaats dan batterijen (excl.) in de Watermeter en krijg vier keer per dag inzicht in je waterverbruik.

Stap 3: Watermeter plaatsen

Plaats de Watermeter in de bracket door deze vast te klikken in de ronde opening.

Let op! Onze producten zijn helaas niet water- of vochtbestendig. Onze producten hebben dan ook geen IP-waarde. We raden daarom af om deze buiten of in putten te installeren.

Problemen met je Watermeter?

Mijn Watermeter meet niet (goed)

Controleer als eerste of de Watermeter strak (op de juiste manier) op de analoge watermeter is geplaatst. Nadat dit gecontroleerd is, moet je de Watermeter opnieuw kalibreren (en daarbij 5L water aftappen).

Instellingen > Meters > Watermeter > opties (drie puntjes) → ‘sensoren opnieuw kalibreren’.

Mijn Watermeter laat een consequent golvend beeld zien

In 99% van de gevallen is er dan sprake van een lekkage. Onze Watermeter geeft bij iedere 300ml een signaal en dus een golfje in de grafiek. Dit kan je controleren door de stand van je analoge watermeter ‘s avonds en de volgende dag te noteren en deze standen te vergelijken.

Hulp nodig?

Lukt het installeren van de Watermeter niet of ben je er niet zeker van of de Watermeter geschikt is voor jouw analoge watermeter thuis? Neem dan contact met ons op via de chatfunctie (paarse knop rechtsonder in het scherm).