Hoe koppel ik mijn SolarEdge omvormer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om jouw SolarEdge omvormer toe te voegen aan de Energy-app heb je een API-key en een Site-ID nodig. De API-key is een wachtwoord voor de data van jouw omvormer. De site-ID is uniek voor uw installatie.

Vereisten en functionaliteit

• Voor het toevoegen van de omvormer is Energy+ en een SolarEdge omvormer met een internet verbinding benodigd

• De data wordt in de Energy app inzichtelijk gemaakt per kwartier. Het is niet mogelijk om live de opbrengst te bekijken zoals bij de HomeWizard kWh meter of P1 meter.

• De data wordt pas uitgelezen vanaf het moment van koppelen, er is geen historische data.

• API-koppelingen zijn onderheven aan externe factoren, zoals veranderingen, stabiliteit, snelheid en accuraatheid van apparaten en diensten van derden. De gebruiker verklaart te begrijpen dat HomeWizard op geen enkele manier verantwoordelijk kan worden gehouden voor het aanbod en correct functioneren van API's van derden.

Verbinden met jouw SolarEdge inloggegevens

Om jouw SolarEdge omvormer toe te voegen aan de app heb je jouw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Dit zijn dezelfde inloggegevens die worden gebruikt voor de mySolarEdge app voor het monitoren van uw zonnepanelen.

HomeWizard raadt ten zeerste aan om een uniek gegenereerd wachtwoord te gebruiken voordat log- of autorisatiegegevens in de Energie-app worden vrijgegeven. De gebruiker stemt ermee in dat zijn referenties worden opgeslagen en gebruikt door HomeWizard om gegevens van hun omvormer te verzamelen. Je kunt ook verbinding maken met een SolarEdge API-key als je jouw inloggegevens niet wilt vrijgeven.

Een API-key aanmaken

In de meeste gevallen kan je als klant een API-key aanmaken. Volg deze stappen om een API-key aan te maken:

• Ga naar https://monitoring.solaredge.com/ en log in met uw SolarEdge-referenties.

• Klik op Admin in de bovenste balk.

• Ga naar het tabblad Site Access

• Ga naar het tabblad Toegangsbeheer

• Scroll naar API-toegang onderaan de pagina

• Klik op het selectievakje om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden

• Klik op de knop Nieuwe sleutel

• Klik op Opslaan

• Kopieer de volledige API-key en Site-ID

• Voer de key en ID in de Energy app in om de instelling te voltooien

Wanneer je deze instellingen niet kunt vinden in jouw monitoringsportaal. Dan kan het zijn dat alleen de installateur van jouw systeem toegang heeft. je kunt de installateur van jouw systeem vinden in het SolarEdge web portal dashboard. Je kunt een API-key aanvragen met een e-mail rechtstreeks naar uw installateur. Een voorbeeld e-mail vindt je onderaan deze pagina.

Stel de verbinding in de Energy-App in

Ga naar Instellingen > Meters > Apparaat toevoegen > SolarEdge

Voer de aangemaakte API-key en de Site ID in. De app zal nu verbinding maken met de omvormer. Let op: de API-key bestaat altijd uit 32 tekens.

Voorbeeld e-mail

Beste installateur,

Ik wil graag de API-key van mijn SolarEdge installatie ontvangen voor mijn HomeWizard Energy app. Met onderstaande stappen kun je dit binnen 1 minuut doen.

In onderstaande video zie je de handelingen binnen de portal.

Problemen oplossen

Zie je incorrecte grafieken? Controleer dan dat al je omvormers zich in dezelfde site bevinden. Dit kan je controleren, en zo nodig wijzigen in de Solaredge app.