Gå til hovedinnhold
Alle samlingerFeilsøkingEnergy-app
Grafen for mitt solenergibruk viser feil informasjon, hva kan jeg gjøre?
Grafen for mitt solenergibruk viser feil informasjon, hva kan jeg gjøre?
Oppdatert over en uke siden

Det er flere mulige årsaker til at grafen for solenergiforbruk viser feil verdier. Nedenfor finner du alle mulige løsninger.

Grafen for mitt solenergiforbruk viser at forbruket er 0,0 kWt

Gjeldende visning av dag/uke/måned/år kan vise et solenergiforbruk på 0,0 kWh. I de fleste tilfeller skjer dette fordi omformeren henger litt etter i sendingen av data, sammenlignet med dataene fra P1 Meter.

Løsning: Det finnes ingen løsning på dette fra vår side. Du kan imidlertid kontakte produsenten av omformeren og be dem om utbedre det.

Det er også mulig at grafen for solenergiforbruk viser 0 for perioden du ser på (uke/måned/år) fordi omformeren ikke var koblet til Energy-appen i hele periodens varighet.

Løsning: Se på perioder etter at du har mottattfullstendigedata for periodenfra solcellepanelene dine.

Data fra dagen da du koblet til omformeren, vil ikke være tilgjengelige i sin helhet. I de fleste tilfeller vil disse dataene først begynne å registreres korrekt dagen etter tilkobling.

Løsning: Vent 24 timer etter at du har koblet til omformeren. Etter dette viser grafene korrekte data.

Grafen for forbruk av strøm og solenergi viser verdier som er for høye

Grafen for solenergiforbruk er laget med data fra P1 Meter og fra solcellepanelene. Solcellepanelene kan avleses på to måter: Ved å koble dem direkte til omformeren eller ved å installere en kWt-måler. Du må velge ett av disse alternativene, ellers vil solcellepanelenes produksjon telles dobbelt.

Løsning: Koble til en kWt-måler eller omformeren din, men aldri begge deler på samme anlegg. Sørg også for at alle solcellepanelene er med i målingen.

Grafen for omformeren viser ingen data eller feil data

Har du flere omformere og viser grafen over forbruk feil data? Dette kan bety at omformerne ikke er riktig konfigurert i omformer-appen. Omformere skal alltid installeres i samme installasjon/sted/anlegg slik at de regnes som ett felles hus/anlegg (begrepet som brukes, avhenger av omformerens merke).

Løsning: Gå til omformer-appen og sjekk om det er opprettet flere anlegg. Hvis dette er tilfelle, installerer du alle omformerne i ett anlegg og sletter de tomme anleggene.

Hvordan dette gjøres er avhengig av appen til omformeren din. Ta kontakt med kundestøtte for omformer-appen for å finne ut av dette.

Grafen for SolarEdge viser verdier som er for høye

Dessverre skjer det noen ganger at SolarEdge-omformeren sender oss feil data, noe som fører til en sum som er for høy i grafen over produksjon av solenergi.

Løsning: I de fleste tilfeller vil dette problemet løse seg av seg selv. Hvis dette ikke skjer, kan vi dessverre ikke tilby noen løsning da dette problemet skyldes SolarEdge-omformeren. Vi har ingen kontroll over denne.