Hvordan vet jeg om jeg trenger en 1-fase eller 3-fase kWh-måler?
Hvordan vet jeg om jeg trenger en 1-fase eller 3-fase kWh-måler?
Oppdatert over en uke siden

Når du velger en kWh-måler for å få innsikt i energiproduksjonen til solcellepanelene, billaderen, varmepumpen eller annen strømgruppe, må du sjekke om enheten din er koblet til 1- eller 3 -fase strømledninger.

• En enfaset enhet har 2 eller 3 ledninger (linje, nøytral og noen ganger jord)

• En trefaseenhet har 4 eller 5 ledninger (linje 1, linje 2, linje 3, nøytral og noen ganger jord)

kWh-måleren du trenger er avhengig av hvor mange ledninger som må kobles til for å måle enheten fullt ut. Huset ditt kan ha en 3-fasetilkobling – hvis enheten er 1-fase, trenger du en 1-fase kWh-måler for å måle enheten.

Både 1- og 3-fase kWh-målere støtter op til 100A per fase med kontinuerlig belastning. Dette betyr at den tar vare på opptil 4 ganger gjennomsnitt av husholdningens maksimale lastekapasitet. Mer enn nok for enhver bruk.

HomeWizard kWh-målerne krever ikke jordledning. Det er også mulig å installere 3-fase kWh-måleren uten nøytral ledning 3P3W (kontakt oss).