Grafer
Hvilke grafer kan Energy vise?

Administrering og forståelse av grafene

Oppdatert over en uke siden

Energy-appen er designet for å vise energiforbruket ditt så nøyaktig som mulig. Dette gjøres gjennom grafer. For hver måler du installerer får du en eller flere detaljerte grafer i Energy-appen. Nedenfor finner du en liste over alle mulige grafer.

Graftyper

• ’ viser deg ditt direkte energiforbruk.

• Dag’ viser dataene for en dag med en oppløsning på 5 minutter. Dette betyr at hvert punkt i grafen representerer det gjennomsnittlige strømforbruket (watt) i løpet av disse 5 minuttene.

• 'Uke' viser alle dager i den valgte uken.

• Måned’ viser alle ukene innenfor den valgte måneden.

• År’ viser alle månedene innenfor det valgte året.

Du kan bruke pilene og >| i navigatoren for å gå fremover og bakover per gang periode. For eksempel til forrige uke eller forrige måned.

Grafene har en annen farge avhengig av typen data de viser. De vanligste grafene har følgende farger.

• 'Lilla' viser strømforbruket ditt.

• 'Grønn' viser strøm levert til nettet (P1 Meter) eller kraftproduksjon (kWh-måler)

• 'Rød' viser gassforbruket ditt.

Grafdetaljer

Når du klikker på en graf, får du mer detaljert informasjon. Skjermen snus for å bruke hele skjermen. Du kan trykke på grafen for å få frem en svevefunksjon som viser deg det nøyaktige forbruket for den valgte tiden.

Hvis du snur telefonen tilbake til den opprinnelige posisjonen, går du ut av fullskjermgrafen.

Omorganisering av grafer

Bruk av flere målere vil gi deg flere grafer på startskjermen. Du kan omorganisere disse grafene under Innstillinger > Grafer > Rediger.

Endre grafstørrelse

Det er 4 forskjellige størrelser for grafer; mini, liten, medium og stor. Du kan endre størrelsen på grafen din under Innstillinger > Grafer > 'Din graf' > Størrelse.

Grafnavn, -ikoner og -profiler

Du kan endre et grafnavn under Innstillinger > Grafer > 'Din graf' > Navn. I samme skjermbilde kan du også velge en profil og et ikon for grafen din. Profilene bestemmer hvilke typer grafer som kan genereres.

Aktivere og deaktivere grafer

Vil du rydde opp på startskjermen fordi du har mange grafer? Eller har en gassgraf, men ingen gasstilkobling? Du kan enkelt vise og skjule grafer på startskjermen.

Gå til Innstillinger > Grafer > 'Din graf' > Aktiver på/av

Spesielle grafer

Energy kan generere flere grafer for deg hvis du har følgende profiler.

Strømforbruksgraf

Hvis du har en Hovedtilkobling-graf (P1 Meter) og en Solenergi -graf (kWh-måler) vil appen generere en ekstra graf kalt strømforbruksgrafen. Denne grafen viser deg den totale strømmen som brukes av alle enhetene i hjemmet ditt, selv når du mater tilbake til nettet.

Standby-graf (Energy+)

Standby-grafen bruker smarte læringsalgoritmer for å fastslå standby-forbruket ditt. Dette innebærer det totale strømforbruket til enheter som alltid er på.

Solenergiforbruk

Viser deg hvor mye solenergi som forbrukes direkte i hjemmet ditt (blått). Og viser også strømforbruket ditt fra nettet (lilla) og overskuddssolenergi (grønn). Solenergiforbruket beregnes ved hjelp av dataene fra nett-tilkoblingen (P1 Meter) og dine solcellepaneler med omformertilkobling eller kwh-måler på solcellepanelgruppen.