Sådan tilslutter du din SolarEdge-omformer
Opdateret over en uge siden

Hvis du vil føje din SolarEdge-solcelleomformer til Energy-appen, skal du bruge et brugernavn og en adgangskode eller en API-nøgle og et sted-ID. API-nøglen bruges til at få adgang til dine omformerdata. Websteds-ID'et er unikt for din installation.

Krav og funktioner

• Der skal bruges Energy+ og en SolarEdge-omformer med en internetforbindelse for at tilføje omformeren.

• API-data er tilgængelige i Energy-appen hvert 15. minut. Det er ikke muligt at se livedata som med HomeWizard kWh Meter eller P1 meter.

• Dataene aflæses først fra det øjeblik, der tilsluttes, og der er ingen historiske data.

• API-forbindelser er underlagt eksterne faktorer såsom tredjepartsenheders og -tjenesters ændringer, stabilitet, hastighed og nøjagtighed. Brugeren accepterer, at HomeWizard på ingen måde kan holdes ansvarlig for, at tredjeparts API'er er tilgængelige og fungerer korrekt.

Tilslutning med dine SolarEdge-loginoplysninger

Hvis du vil tilføje din SolarEdge-solcelleomformer til Energy-appen, skal du bruge dit SolarEdge-brugernavn og den tilhørendeadgangskode. Det er de samme loginoplysninger, som mySolarEdge-appen bruges til at overvåge dine solpaneler.

HomeWizard anbefaler kraftigt at bruge en unikt genereret adgangskode, før login- og godkendelsesoplysningerne afsløres i Energy-appen. Brugeren giver sit samtykke til, at hans/hendes loginoplysninger kan lagres og bruges af HomeWizard til at indsamle data fra vedkommendes omformer. Ellers kan du forbinde ved hjælp af en SolarEdge API-nøgle, hvis du ikke vil afsløre dine loginoplysninger.

Forbind med en SolarEdge API-nøgle

I de fleste tilfælde kan du oprette en API-nøgle som kunde. Følg disse trin for at oprette en API-nøgle:

• Gå til https://monitoring.solaredge.com/ og log på med dine SolarEdge-loginoplysninger.

• Klik på Admin i den øverste bjælke.

• Gå til fanen Webstedadgang

• Gå til fanen Adgangskontrol

• Rul ned til API-adgang nederst på siden

• Klik på Afkrydsningsfeltetfor at acceptere vilkår og betingelser

• Klik på knappen Ny nøgle

• Klik på Gem

• Kopíér den fulde API-nøgle og Websteds-ID

• Indtast nøglen og ID i Energy-appen for at fuldføre opsætningen

Hvis du ikke kan finde disse indstillinger i din overvågningsportal, er det muligt, at din systeminstallatør ikke har adgang. Du kan finde installatøren af dit system i SolarEdge-webportalens dashboard. Du kan anmode om en API-nøgle via en e-mail direkte til din installatør. Se eksempler på e-mails nederst på denne side.

Opsæt forbindelsen i Energy-appen

Gå til Indstillinger > Målere > Tilføj enhed > SolarEdge

Indtast den oprettede API-nøgle og Websteds-ID. Appen vil nu forbinde til omformeren. Bemærk, at API-nøglen altid består af 32 tegn.

Eksempel på e-mail

Kære installatør

Jeg vil gerne modtage API-nøglen fra min SolarEdge-installation til min HomeWizard Energy-app. Med nedenstående trin kan du gøre dette inden for 1 minut.

I videoen nedenfor kan du se handlingerne i portalen.

Fejlfinding

Hvis din graf mangler data delvist eller helt, skal du sørge for, at dine omformere er på det samme sted. Du kan kontrollere dette ved at gå til SolarEdge-appen.