Vattenmätare
Fungerar vattenmätaren med min analoga vattenmätare och hur installerar jag den?
Fungerar vattenmätaren med min analoga vattenmätare och hur installerar jag den?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

(video på nederländska)

HomeWizard-vattenmätaren fungerar med de flesta analoga vattenmätare. Vattenmätaren är kompatibel med varumärkena: Zenner, Sensus, Itron, Actaris, Hidroconta, Schlumberger, Elster, Honeywell, Maddalena MVM, DH Metering och Diehl Metering. Titta på bilderna nedan för att se om din analoga vattenmätare är kompatibel.

Hur installerar jag vattenmätaren

Steg 1: Montera fästet

Inuti boxen hittar du tre olika fästen och fyra olika skruvar.

Ta en titt på bilderna nedan för att ta reda på vilka fästen och skruvar du behöver för din analoga vattenmätare och hur fästen monteras.

Zenner

Zenner-vattenmätare är kompatibla.Fäst bara fäste 2 och två skruvar

Sensus(1)

Det finns två olika Sensus -mätare som har olika fästen. Kontrollera noggrant vilken Sensus- mätare du har, så att du kan fästa fästet korrekt.

Vattenmätarna Sensus (1) är kompatibla och monteras med fäste 2 och två skruvar (PS2.6/8).

Sensus(2)

Det finns två olika Sensus-mätare som har olika fästen. Kontrollera noggrant vilken Sensus- mätare du har, så att du kan fästa fästet korrekt.

Sensus (2) vattenmätare är kompatibla och fästs med fäste 1 och två skruvar (PS2.6/8). Om locket på denna Sensus vattenmätare är i vägen när du installerar fästet kan du vända insidan av vattenmätaren (den är skild från det yttre höljet).

De flesta Itron, Actaris, Hidroconta och Schlumberger mätarna har ett lock på skruvpunkten. Detta kan brytas ut. Se bilden för ett exempel på de tre olika locken. Denna vattenmätare kan också vara svart eller blå till färgen.

Mätarna Itron, Actaris, Hidroconta och Schlumberger är kompatibla och fästs med fäste 1 och två skruvar (M4/12).

De flesta Itron, Actaris, Hidroconta och Schlumberger mätarna har ett lock på skruvpunkten som kan brytas ut, se bilden för ett exempel på de tre olika locken. Denna vattenmätare kan också vara svart eller blå till färgen.

Itron, Actaris, Hidroconta och Schlumberger vattenmätarna är kompatibla och fästs med fäste 1 och två skruvar (M4/12).

Elster och Honeywell vattenmätare är kompatibla och fästs med fäste 1 och två skruvar (PS4/16).

Diehl Metering vattenmätare har inga skruvhål, du kan klicka på fäste 3 på vattenmätaren istället.

DH Metering-vattenmätarna är kompatibla och monteras med fäste 2 och två skruvar (M2.5/12).

På Maddalena MVM-vattenmätarna måste fästet placeras upp och ner. Du måste fästa fästet på den vänstra sidan av vattenmätaren och skruva den till höger (med en skruv, P2.6/8). Se till att din analoga vattenmätare har möjlighet till att man kan göra detta

Steg 2: Strömförsörjning via kabel eller batteri

Starta vattenmätaren. Anslut USB-C-adaptern till vattenmätaren för att i realtid få insikt i din vattenförbrukning. - Finns det inget uttag i närheten? Sätt sedan in batterier (exklusive) i vattenmätaren och få information om din vattenförbrukning; fyra gånger om dagen.

Steg 3: Placera vattenmätaren

Placera vattenmätaren in i fästet genom att klicka in den i den runda öppningen.

ObserveraTyvärr är våra produkter inte vatten- eller fuktbeständiga. Våra produkter har därför ingen IP-klassning. Vi rekommenderar därför att de inte installeras utomhus eller i brunnar.

Har du problem med din vattenmätare?

Min vattenmätare mäter inte (korrekt)

Kontrollera först att vattenmätaren sitter tätt (korrekt) på den analoga vattenmätaren. Efter att detta har kontrollerats ska vattenmätaren kalibreras på nytt (töm 5 L vatten i processen).

Gå till: Inställningar > Mätare > Vattenmätare > alternativ (tre prickar) → 'kalibrera om sensorer'.

Min vattenmätare visar en konsekvent vågig kurva

I de flesta fall innebär detta att det finns ett läckage. Vår vattenmätare ger en signal var 300:e ml och detta medför en våg i kurvan. Du kan kontrollera detta genom att kontrollera avläsningen av din analoga vattenmätare på kvällen och nästa dag och jämföra dessa avläsningar.