Vattenmätare
Användning av vattenmätaren för batterier
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med 2x CR123A-batterier varar en batteridriven vattenmätare i ett år. Vattenmätaren samlar in data var 5:e minut när den är batteridriven och skickar data till appen fyra gånger om dagen. Mellan dessa tider är den i energisparande viloläge.

Alternativt kan du trycka på knappen Vattenmätare och hålla den intryckt i 1 sekund för att omedelbart skicka insamlad data (detta minskar batteriets livslängd).

När vattenmätaren är batteridriven, mäter den upp till 35 liter per minut. 30 liter räcker för att mäta en dusch och två andra vattenkällor samtidigt, t.ex. en kran eller en toalettspolning. Om mer vatten används, t.ex. i större hushåll med flera duschar, kan det hända att ordinarie avläsningsfrekvens för vattenmätaren inte räcker. Vi rekommenderar att du strömförsörjer vattenmätaren med USB-C-ström eller ökar mäthastigheten i inställningarna (detta minskar batteriets livslängd).