kWh-mätare
Så här installerar du Wifi kWh-trefasmätaren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varning: Installera endast den här enheten om du är bekant med elektriska installationer och de faror de kan medföra. Underlåtenhet att ta hänsyn till säkerhetsåtgärderna kan leda till allvarliga skador

Installation

• kWh-mätaren installeras efter strömbrytaren.

• Den övre sidan av kWh-mätaren är ansluten till 230V~ från strömbrytaren.

• Den undre sidan av mätaren är ansluten till KÄLLAN du vill mäta. Till exempel solceller, billaddare, värmepump, nätanslutning osv.

Installation

Steg 1: Stäng av strömmen

Innan du påbörjar installationen ska du se till att den inkommande strömmen är avstängd. Ta bort skyddslocket från hemmets huvudcentral och kontrollera att det inte finns några strömkopplade verktyg avsedda för detta ändamål.

Steg 2: Montera kWh-mätaren

Välj strömbrytaren för den källa du vill mäta. Placera kWh-mätaren på DIN-skåpet. Glöm inte att klicka fast kWh-mätaren med hjälp av den svarta fliken på undersidan.

Steg 3: Strömförande ledningar till den källa du vill mäta

Koppla de strömförande ledningarna (brun/grå/svart) från källan till terminal 5/6/7 längst ner på kWh-mätaren.

Steg 4: Neutralledning till den källa du vill mäta

Koppla källans blå neutralledning till terminal 8 längst ner till höger på kWh-mätaren.

Steg 5: Neutralledning mellan strömbrytaren och kWh-mätaren

Använd en extra ledning för att koppla strömbrytarens neutrala terminal till terminal 4 (längst upp till höger) på kWh-mätaren. Vi rekommenderar att du använder 4 mm kopparledning för belastningar på upp till 32 A.

Steg 6: Strömförande ledningar mellan strömbrytaren och kWh-mätaren

Använd en extra ledningar för att koppla de strömförande terminalerna på strömbrytaren till terminalerna 1/2/3 på kWh-mätaren. Vi rekommenderar att du använder 4 mm kopparledning för belastningar på upp till 32 A.

Steg 7: Kontrollera kopplingarna

Se till att alla skruvar är åtdragna och dra i varje ledning individuellt för att försäkra dig om att kopplingen är solid (2,5 - 3 Nm).

Steg 8: Slå på strömmen

Stäng hemmets huvudcentral med skyddslocket och aktivera den inkommande elektriciteten. Skärmen på kWh-mätaren kommer nu att slås på. Installationen är slutförd!

Parningsläge

Tryck på wifi-ikonen på kWh-mätaren tills displayen visar ett blinkande "AP". kWh-mätaren är nu i parningsläge. Om AP-läget slutar att blinka, försök igen.

I HomeWizard Energy-appen går du till Inställningar > Mätare > Lägg till ny mätare > kWh-mätare och följer instruktionerna.