Hvordan koble til SolarEdge-omformeren min
Oppdatert over en uke siden

For å legge til SolarEdge solcelle-omformeren til Energy-appen trenger du et brukernavn og passord eller en API-nøkkel og en steds-ID. API-nøkkelen brukes til å få tilgang til dataene for omformeren din. Steds-ID-en er unik for installasjonen din.

Krav og funksjonalitet

• For å legge til omformeren trenger du Energy+ og en SolarEdge-omformer med internettforbindelse.

• API-dataene er tilgjengelige i Energy-appen og hentes hvert 15. minutt. Det er ikke mulig å se sanntidsdata som med HomeWizard kWh-måler eller P1 Meter.

• Dataene leses kun fra øyeblikket tilkoblingen er satt opp. Det finnes ikke historiske data.

• API-tilkoblinger er underlagt eksterne faktorer, som endringer, stabilitet, hastighet og nøyaktighet i tredjepartsenheter og -tjenester. Brukeren godtar og forstår at HomeWizard på ingen måte kan holdes ansvarlig for tilgjengeligheten og korrekt funksjon av tredjeparts API-er.

Koble til med SolarEdge-påloggingsinformasjonen din

For å legge til SolarEdge solcelle-omformeren til Energy-appen trenger du SolarEdge-brukernavnet og passordet. Dette er den samme informasjonen som brukes for mySolarEdge-appen for overvåking av solcellepanelene dine.

HomeWizard anbefaler på det sterkeste bruk av et unikt generert passord før du oppgir påloggings- eller autorisasjonsinformasjonen din i Energy-appen. Brukeren samtykker til at informasjonen deres lagres og brukes av HomeWizard for å samle inn data fra omformeren. Alternativt kan du koble til ved hjelp av en SolarEdge API-nøkkel hvis du ikke ønsker å oppgi påloggingsinformasjonen din.

Koble til med en SolarEdge API-nøkkel

I de fleste tilfeller kan du opprette en API-nøkkel som kunde. Følg disse trinnene for å opprette en API-nøkkel:

• Gå til https://monitoring.solaredge .com/ og logg på med SolarEdge-autorisasjonsinformasjonen din.

• Klikk på Admin i topplinjen.

• Gå til Stedstilgang-fanen

• Gå til Tilgangskontroll -fanen

• Rull til API-tilgang nederst på siden

• Klikk på Avmerkingsboksen for å godta vilkårene

• Klikk Ny nøkkel-knappen

• Klikk på Lagre

• Kopiér hele API-nøkkelen og steds-ID-en

• Skriv inn nøkkelen og ID-en i Energy-appen for å fullføre oppsettet

Hvis du ikke finner disse innstillingene i overvåkingsportalen din, kan det hende at bare systeminstallatøren har tilgang. Du finner installasjonsprogrammet til systemet ditt i SolarEdge nettportal-kontrollpanelet. Du kan be om en API-nøkkel med en e-post direkte til installatøren. Du finner et eksempel på e-post nederst på denne siden.

Konfigurer tilkoblingen i Energy-appen

Gå til Innstillinger > Målere > Legg til enhet > SolarEdge

Skriv inn den opprettede API-nøkkelen og steds-ID. Appen kobler til omformeren. Merk at API-nøkkelen alltid består av 32 tegn.

E-posteksempel

Kjære installatør,

Jeg vil gjerne motta API-nøkkelen fra SolarEdge-installasjonen min for HomeWizard Energy-appen. Med trinnene nedenfor kan du gjøre dette på mindre enn 1 minutt.

I videoen nedenfor kan du se handlingene i portalen.

Feilsøking

Hvis grafen viser ufullstendige eller ingen data, sørg for at omformerne er på samme sted. Du kan sjekke dette ved å gå til Solaredge-appen.