Kaikki kokoelmatVianmääritysEnergy-sovellus
Aurinkosähkön kulutuskaavioni näyttää virheellisiä arvoja, mitä voin tehdä?
Aurinkosähkön kulutuskaavioni näyttää virheellisiä arvoja, mitä voin tehdä?
Päivitetty yli viikko sitten

Jos aurinkosähkön kulutuskaaviosi näyttää virheellisiä arvoja, tähän on useita mahdollisia syitä. Kaikki ratkaisut on lueteltu alla.

Aurinkosähkön kulutuskaavioni näyttää, että aurinkosähkön kulutukseni on 0,0 kWh

Nykyisen päivän/viikon/kuukauden/vuoden näkymä saattaa näyttää 0,0 kWh:n aurinkosähkön kulutusta. Näin tapahtuu useimmissa tapauksissa, koska invertterin tiedot lähetetään pienellä viiveellä P1 Meter -mittarin tietoihin verrattuna.

Ratkaisu: Emme voi tarjota ratkaisua tähän ongelmaan. Voit ottaa yhteyttä invertterisi valmistajaan ja pyytää sitä korjaamaan ongelman.

On myös mahdollista, että aurinkosähkön kulutuskaaviosi näyttää arvoa 0 tarkastelemallesi ajanjaksolle (viikko/kuukausi/vuosi), koska invertteri ei ole ollut yhdistettynä Energy-sovellukseen koko kyseisen ajanjakson ajan.

Ratkaisu: Tarkastele ajanjaksoja, joiden ajalta on saatavilla täydelliset aurinkopaneeleista saadut tiedot.

Kun yhdistät invertterisi, tietoja ei ole saatavilla koko kyseisen päivän ajalta. Tietojen tallentaminen oikein onnistuu useimmissa tapauksissa vasta seuraavasta päivästä alkaen.

Ratkaisu: Odota 24 tuntia siitä, kun olet yhdistänyt invertterin. Kaaviot näyttävät tämän jälkeen oikeat tiedot.

Aurinko- ja verkkosähkön kulutuskaavion näyttämät arvot ovat liian korkeita

Aurinkosähkön kulutuskaavio kootaan P1 Meter -mittarista ja aurinkopaneeleista saatavien tietojen perusteella. Aurinkopaneelien tiedot voidaan lukea kahdella tavalla: yhdistämällä paneelit suoraan invertteriin tai asentamalla kWh-mittari. Sinun on valittava vain jompikumpi näistä vaihtoehdoista, sillä aurinkopaneelien tuotanto lasketaan muutoin kahdesti.

Ratkaisu: Yhdistä joko kWh-mittari tai invertteri; älä koskaan yhdistä molempia samaan järjestelmään. Varmista lisäksi, että kaikkia aurinkopaneeleja mitataan.

Invertterini kaavio ei näytä mitään tietoja tai näytetyt tiedot ovat virheellisiä

Onko sinulla useita inverttereitä ja näyttääkö kulutuskaaviosi virheellisiä tietoja? Tämä saattaa tarkoittaa, että inverttereitä ei ole määritetty oikein invertterisovelluksessa. Invertterit tulisi asentaa aina samaan järjestelmään/paikkaan/laitokseen, jotta ne katsotaan yhdeksi huoneistoksi/laitokseksi (käytetty termi riippuu invertterin merkistä).

Ratkaisu: Siirry invertterisovellukseen ja tarkista, onko siihen luotu useita järjestelmiä. Asenna siinä tapauksessa kaikki invertterit samaan järjestelmään ja poista tyhjät järjestelmät.

Tämä tapahtuu eri tavoin invertterisi sovelluksesta riippuen. Katso tarkemmat ohjeet invertterisovelluksen tuesta.

SolarEdge-kaavioni näyttämät arvot ovat liian korkeita

SolarEdge-invertteri lähettää valitettavasti joskus virheellisiä tietoja, jolloin aurinkosähkön tuotantokaavion näyttämä kokonaisarvo on liian korkea.

Ratkaisu: Tämä ongelma ratkeaa useimmissa tapauksissa itsestään. Jos näin ei tapahdu, emme voi valitettavasti tarjota ratkaisua, sillä tämä ongelma on suoraan SolarEdge-invertterin aiheuttama eikä se ole siksi hallinnassamme.